GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2016 Cuma 11:17

2 Başkan’ın ilçe turu tam gaz: Menderes’te neler yaşandı?

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe turları kapsamında ikinci durağı Menderes oldu. İlçeyi ziyaret eden ikili ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir araya gelerek ilçedeki sorunları dinledi.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP’de gerçekleştirilen il kongresinde göreve seçilen İl Başkanı Alaattin Yüksel kurultay tarihine kadar geçecek olan zamanda ilçe turlarına çıkma kararı aldı.

Yüksel, tura ilk olarak 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçeden başlarken, CHP İl Başkanı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik ediyor.

- ALİAĞA’DA ŞOK BASKI İDDİASI…

Startı Aliağa’dan veren CHP Heyeti’nin ikinci durağı Menderes oldu. Menderes ilçe binasında İlçe Başkanı Ahmet Pala, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle bir araya gelen Yüksel ve Kocaoğlu sorunları dinledi.

PALA ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ
Ziyaretle ilgili Egedesonsöz’e konuşan Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, “Genel olarak üyelerimizin, ilçe yönetiminin ve meclis üyelerimizin beklentileri konuşuldu. İlçede ne tür konularda bir şeyler yapabiliriz konuştuk. Bundan sonra Menderes’te birlik ve beraberlik içerisinde çalışma konuları üzerinde duruldu. Büyükşehir Belediyesi ve İl Başkanlığımızdan beklentilerimizi dile getirdik. Meclis üyelerimizle ilçe yönetimi arasında da bir kaynaşma toplantısı oldu. Olumlu bir toplantı oldu. Bundan sonra tek vücut olarak Menderes’te hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

BASKI İDDİASI MASAYA YATIRILDI
Hafta başında Tüm-Bel Sen yöneticilerinin İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e belediye tarafından emekçilerin işten çıkarılması ile ilgili açıklama yapmıştı.

Bu konuya da açıklık getiren Pala, “Dün yapılan ziyarette bu konuda masaya yatırıldı. Menderes Belediyesi’nde bir sürü işçi işten çıkarıldı. Bu konuda neler yapabiliriz diye konuştuk. Maalesef bu konular her yerde oluyor. Aliağa’da da aynı şey oldu. Etnik ve siyasi kimliğine bakılarak işçiler işten çıkarılıyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.