GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ocak 2016 Perşembe 18:24

CHP’yi karıştıran söylentiye birinci ağızdan yanıt: O kongre iptal mi oldu?

5 Aralık’ta yapılan ve yargıya taşınan CHP Kemalpaşa kongresinin iptal edildiği söylentisi parti kulislerini karıştırırken, ‘şikayetçi’ başkan adayı Ramazan Coşkun yargı sürecinin henüz tamamlanmadığını söyleyerek dedikodulara nokta koydu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - 1 Kasım genel seçimlerinin ardından parti içi yarış takvimini tamamlayan CHP İzmir Örgütü’nde Kemalpaşa kongresiyle ilgili iptal söylentisi parti kulislerini karıştırdı!

Kemalpaşa’da 5 Aralık’ta yapılan ve mevcut Başkan Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun’un yarışına sahne olan ilçe kongresi yargıya taşınmıştı.

Seçimi 30 oy farkla kaybeden Ramazan Coşkun, İl Seçim Kurulu ve CHP İl Başkanlığı’na yaptığı siyasi partiler kanunu ve tüzük ihlali itirazlarından sonuç alamayınca Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne başvurarak Üreten’in listesindeki, il kongre delegelerinin soyadına göre alfabetik sıralama kuralına uyulmadığı, il kongre delegeleri ile yedek yönetim kurulu bölümünde cinsiyet ve gençlik kotasına uyulmadığı, divan tutanağının imzalanmadığı ve son iki olağan kongre (2012-2015) arası hesap incelemelerinin yapılmadığı, kongrede raporun okunmadığı ve bu dönemin ibra edilmediği gerekçeleriyle kongrenin iptal edilmesini talep etmişti.

Parti kulislerinde mahkemenin konuyla ilgili kararı verdiği ve kongreyi iptal ettiği söylentisi yayıldı. Gün boyunca yayılan söylenti sonrası Alaattin Yüksel’in Nevzat Kavalar’a 12 oy farkla kazandığı il kongresinin de yenilebileceği dedikodusu yayıldı.



YAKLAŞIK BİR AYI BULUR 
Söylentilere noktayı Egedesonsöz’e konuşan Coşkun nokta koydu. İl başkanlığını dava eden Coşkun yargı sürecinin devam ettiğini duyurdu. Coşkun, “Ben tüzüğe ve siyasi partiler kanununa göre kongrenin aykırı olduğunu dile getirmiştim. Ben mahkemeden önce İl Başkanlığı’na da itirazda bulunmuştum. Fakat CHP İl bana bir cevap vermedi. Mahkeme de şuan İl Başkanlığı’nın cevap vermesini bekliyor. Yargılama usul kanunu gereği belli delillerin toplanarak belli süreçleri geçmesi gerekiyor. Bu süreç yaklaşık bir ayı bulur. Şuan için herhangi bir karar veya il kongresini iptaliyle ilgili bir şey yok. Parti büyüklerimizle de fikir alışverişinde bulunuyoruz. Süreci izleyeceğiz. Verilen karar göre hareket edeceğiz” dedi.