GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Haziran 2017 Salı 14:08

11 gündür konuşuluyor: İzmir'in o bölgesinde 800 ton altın mı var?

Kırıklar’da bulunduğu iddia edilen tonlarca altın akıllara, ‘İzmir’de gerçekten 800 tonluk altın var mı?’ sorusunu getirdi. Bir arkeoloğun bölgede altın bulunmasının mümkün olmadığını söylemesine rağmen vatandaşlar arasında böyle bir efsanenin yayıldığı belirtildi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in 11 gündür gündeminde olan konu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.  Buca’nın Kırıklar Köyü’nde bulunduğu öne sürülen 800 ton altının yerini bildiği için kaçırıldığı iddia edilen Bilal Türkarslan’ın Gaziemir Sarnıç’ta bulunduğu ve sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Ayrıca kayıp olayının gündeme gelmesiyle birlikte akıllarda, ‘İzmir’de gerçekten 800 ton altın mı var?’ sorusu oluştu. Televizyon programına bağlanan Kırıklar’ın sakinleri ise köye sık sık definecilerin geldiğini fakat kimsenin altın bulduğunu duymadıklarını belirtti.

Yayına bağlanan bir arkeoloğun bölgede altın bulunmasının mümkün olmadığını söylemesine rağmen vatandaşlar arasında böyle bir efsanenin yayıldığı belirtildi. İddia, ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert'in 30 Mayıs Salı günü yayınlanan bölümünde ele alınan tarihi eser konusuyla gündeme gelmişti.