GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2017 Pazartesi 18:57

"Üst düzey görüşmeler hayra alamet"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dış gelişmelerle ilgili sunum yaptı. Dershanelerin dönüşüm süreci üzerinde duruldu.

(ABD'li senatörün Ankara ziyareti) Üst düzey görüşmeler hayra alamet. Özellikle Suriye'de bazı görüş ayrılıklarımızın giderilmeye başladığının, FETÖ konusunda olumlu adımlar atılmasına imkan sağlayacak birtakım görüş yakınlaşmalarının başladığının da işaretidir. PYD'ye verdikleri desteği sonlandırmaları gerekir. Görüşmelerde FETÖ'nün iadesi gündeme geldi. FETÖ ve militanları iade edilmeli.
Türkiye olarak, bizim dışımızdaki ülkeler ne yaparsa yapsın, terör örgütlerine karşı eşit mesafede durma pozisyonumuz hiç değişmeyecektir. DEAŞ da PYD de terör örgütü olarak kabul edilecektir.
(Rakka operasyonu) Bu şehirlerin kurtarılması ahalisi ile birlikte yapılmalı. PYD'yi en az DEAŞ kadar zararlı görüyoruz. Terör örgütlerine karşı pozisyonumuz değişmeyecek.

(Fırat Kalkanı Harekatı) El Bab'daki operasyonda da sona gelinmek üzere. Aşağı yukarı TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçleri şehrin bütününe hakim olmuştur. Ama dikkat ve titizlikle devam ediyoruz. Çünkü DEAŞ'ın olası birtakım intihar saldırılarının ortaya çıkması muhtemeldir. Bunlara karşı da TSK da ÖSO unsurları da son derece titiz şekilde operasyonun temizleme faslını sürdürüyor.
Aynı modeli Rakka'da uygulayalım. Görüşmeler devam ediyor. Buradaki operasyonlar yerel güçlerle yapılmalı. Operasyonlarımız sınırlarımızı korumaya yöneliktir. Terör örgütlerini bölgeden ayıklayacağız.

(Türk imamlara suçlama) Almanya'daki Türk imamlar casus değildir. Avrupa yabancılarla barış içinde yaşamalı. Almanlar ırkçı siyasetin tesirinden kurtulmalı.

(İstihdam seferberliği) Verilen sözler defterlere yazıldı, takip edilecek.