GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2017 Pazartesi 16:11

CHP İzmir’den ‘hayır üsleri’: Merkeze ve 30 ilçeye demokrasi evleri!

CHP İl Örgütü, referandum sürecinde ‘hayır’ kampanyasının yürütüleceği demokrasi evleri için ilk adımı attı. İl binasının yakınında kiralanan merkezin açılışının bu hafta içinde yapılacağı ve ilerleyen günlerde tüm ilçelerde ofislerin faaliyet göstereceği belirtildi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, anayasa değişikliği teklifinin Nisan ayındaki tarihi referandumu için 12 Şubat’ta kentti verdiği startın ardından kolları sıvadı.

Öncelikli 5 hedef kitle belirleyen ve alan çalışmalarına ağırlık veren parti yöneticileri ‘hayır’ kampanyası için ilçelerde bir yandan çalışmalara hız kazandırırken bir yandan da seçim bürolarını belirlemeye başladı.

Propaganda süreci başlamadan önce yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği demokrasi evleri açılması noktasında fikir birliği oluşturan örgüt yöneticileri ilk adım olarak il binasına yüz metre mesafede bulunan 600 metrekarelik zemin katı ofis olarak kiraladı.

TÜM İLÇELERDE AÇILACAK!
Çankaya’daki Kent Müzesi’nin karşısında yer alan Ragıp Şamlı İş Merkezi’ndeki ofisin kampanyanın yönetim noktası olarak belirleneceği belirtilirken, büroların İzmir’deki tüm ilçelerde açılacağı ifade edildi.

CÜZİ BİR MİKTAR ÖDENDİ!
2 aylık süre için kiralanan ofisin masraflarının cüzi bir miktara tekabül ettiği aktarılırken, ‘hayır’ kampanyası döneminde parti logosu, parti bayrağı ve parti flamalarının hiçbir şekilde binaya asılmayacağına vurgu yapıldı. Demokrasi evinde sadece geçtiğimiz günlerde il binasına giydirilen ‘Tercih hayır’ pankartı ve Türk Bayrağı’nın yer alacağı belirtildi.

AÇILIŞI HEMEN OLACAK
CHP İl Başkanı Güven, uygulamayla ilgili, “Çalışmalarımız devam ediyor. Yeri tuttuk, mülk sahibiyle anlaşma sağlandı. Gerekli teknik eksiklikler de giderilir giderilmez hemen açılışını yapacağız. Hafta sonuna kalmadan, birkaç gün içinde resmi açılışı yaparız” dedi.

‘HAYIR’ ÇATISI ALTINDAKİ KESİME HİZMET VERMEK İSTİYORUZ
Başkan Güven, “Oradaki yönetici kadrosu ilerleyen günlerde netleştiririz. Fakat orada ‘hayır’ çatısı altındaki kesimleri buluşturma hizmeti vermek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları, kadın ve genç derneklerimiz, meslek odalarımı ve diğer partilerin mensuplarıyla beraber çalışmaların içinde olacağız” diye konuştu.

CHP’Lİ KOLAY’IN OFİSİ
Ayrıca, 2015 genel seçimleri öncesinde CHP’nin gerçekleştirdiği ön seçimde 1’inci bölgede yarışa giren ve 5 bin 766 oy alarak 12’inci sırada yer alan milletvekili adayı Serdar Kolay kiralanan demokrasi evini seçim çalışma merkezi olarak kullanmıştı.