GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Haziran 2016 Çarşamba 11:56

'Tire'nin sütü' yeni yüzüyle Türkiye'ye açıldı!

Tire Süt Kooperatifi organik süt ürünlerinde ambalaj değiştirerek Türkiye’ye açıldı. Anlaşmalı marketler aracılığı ile tüm Türkiye’de satışı gerçekleşecek ürünlerden sonra ilk hedef ihracat.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Bölgedeki 2 bin üreticinin ürünlerini işleyerek piyasaya sunan Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’ye açıldı. Son dönemde piyasaya sürdüğü yeni ürünlerle dikkat çeken kooperatif, süpermarketlerle yaptığı anlaşmalarla bölgedeki bayiliklerinde günlük sütlerini tüketici ile buluşturuştu.

Kooperatif tarafından üretilen pastörize sütler günlük olması nedeniyle İzmir merkez, İzmir ilçeleri ve Aydın, Manisa gibi yakın mesafeli illerde satışa sunuluyordu.

YENİ AMBALAJ
Kısa sürede vatandaş tarafından rağbet gören Tireli üreticilerin sütleri şimdi de Türkiye’mim her yerine yayılıyor. Kooperatif, Organik Süt ürünlerinin ambalajlarını değiştirme kararı alarak yurtiçi piyasasına yayılma kararı aldı. Zararlı ışınlara karşı alüminyum katmanları ile koruma gerçekleştiren uzun ömürlü ambalajlarla yeni üretim yapılmaya başlandı.

HEDEF İHRACAT
Artık Tire Süt ürünleri anlaşmalı Migros, Kipa ve Pehlivanoğlu marketlerinin olduğu her yerde satılabilecek. Değişim hakkında konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Süt ürünlerimizin ambalajlarını değiştirdik. Artık bu ürünlerin 5 aya kadar tüketimi yapılabiliyor. Tireli üreticinin sütleri artık Erzurum’da da tüketilebilecek. Bizim bundan sonraki, hedefimiz bu ürünlerin ihracatını yaparak dünyaya açılmak” diye konuştu.