GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2023 Çarşamba 13:24

'Yönetimden atacağız' dedi: Adam sanmıştık!

AK Parti İzmir eski Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri sürerken yönetim kurulu üyesi olduğu Katmerciler A.Ş radikal bir karar aldı. Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, “ İlk genel kurulda yönetimden atacağız. Biz de adam zannetmiştik ama her şeyi sonradan ortaya çıktı” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’den 25 ve 26. Dönem İzmir milletvekilliği yapan Gazeteci Hüseyin Kocabıyık’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın kararlarına yönelik eleştirileri sürüyor.  Son olarak Erdoğan’ın Sultanahmet Camii’ndeki görüntüsünü eleştiren Kocabıyık “camide siyaset” söylemleri üzerinden iktidarı hedef almıştı. Eşi Funda Kocabıyık’ın Uşak Valiliği görevinden alınmasından sonra açıklamalarını daha da sertleştiren Kocabıyık’ın söylemleri parti içinde de tartışmalara neden oldu.

Kocabıyık’ın, AK Parti’de uzun yıllar milletvekili ve il başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan İsmail Katmerci’nin sahibi olduğu Katmerciler A.Ş’de halen yönetim kurulu üyesi olarak görev yapması ve oradan maaş alması tartışmaları alevlendirdi.

Egedesonsöz’e konuşan İsmail Katmerci, Kocabıyık’a tepki gösterirken yönetimden atacaklarını söyledi. Katmerci, “Anonim şirketlerde “bağımsız yönetim kurulu” gibi bir üye zorunluğu var. Biz de kendisini milletvekilliği görevi sona erdikten sonra bünyemize almıştık. Sonrasında eşi Uşak’a vali yapıldı. Eşi görevden gitti, kendisi vekil olamadı ve şimdi de açıklamalarını görüyoruz, duyuyoruz. Bu doğru bir şey değil. Bunu kurumsal olarak kabul etmemiz de mümkün değildir. Bu yıl Ağustos ayı içinde genel kurulumuzu yapacağız. Kendisi genel kurulda gönderilecek” dedi.

Katmerci, AK Parti’de başbakanlık ve bakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı örnek gösterirken, “Bu da onlar gibi oldu. Ne yazık ki biz kendisine ve eşine parti olarak makam verdik. Şimdi de bizim şirketimizde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Biz de kendisini adam sanmıştık.  Her şeyi sonradan ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.