GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Nisan 2023 Çarşamba 12:29

MHP’li Şahin’den İzmir mitingi için ‘yoklama’ iddiası!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazar günü düzenleyeceği İzmir mitingi ile ilgili çarıcı bir iddia ortaya attı. Şahin, belediye çalışanlarının aileleri ile birlikte mitinge katılım zorunluluğunun konulduğunu belirterek “ Bölge illerden, belediyelerden ve bütün onlara bağlı yerlerden aileleri ile beraber bulunma mecburiyeti var. İki büyükşehir belediyesinin gücü altına oradaki toplanmanın hiçbir esprisi yoktur. Bizi etkilemez. Çünkü bu mitingin nasıl yapıldığını biliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

VATANDAŞ BİZİ EVİNİN ÇOCUĞU GİBİ KARŞILIYOR
Saha çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, “17 gün kaldı seçimlere… 17 gün sonra 1000 gün var diye başladığımız serüvenin sonuna geleceğiz. 1000 gündür sahadayız, mücadele ediyoruz. Kınık’tan Kiraz’a kadar 1000 gündür seçim yarın yapılacakmış gibi sahadayız. Buna destek olarak d a birbirinden değerli 28 adayımız da sahalara çıktı. Sahada gördüğümüz İzmir halkı MHP’yi bir siyasi partinin vekil adayları, ilçe başkanı, il başkanı, yöneticisi değil evinin çocuğu gibi karşılıyor. Biz daha evvel Kiraz’ın en sondaki köyüne gitmişiz. Muhtarıyla, halkıyla çay içimişiz, evine misafir olmuşuz. MHP olarak 1000 gündür vatandaşın yanında olmuşuz her daim. Bizi karşılamaları da bir siyasi partinin temsilcileri gibi değil evin bir çocuğu gibi karşılıyorlar. Biz ziyadesi ile memnun oluyoruz bu çalışmalardan. Vatandaşımız da arkadaşlarımız da çok mutlu. Çok ümitliyiz” dedi.

HAYIRDA, HİZMETTE YARIŞIRIZ AMA BİRBİRİMİZİ EZMEYİZ
Milletvekili aday listeleri konusunda parti içinde herhangi bir kırgınlığın yaşanmadığını kaydeden Başkan Şahin, “Biz inanmış insanlarız. Biz memleketimize hizmet için yola çıkmış insanlarız. Çıkar kavgası yapmayız, birbirimizi ezmeyiz. Biz hayırda, hizmette yarışırız ama birbirimizi ezmeyiz. Bizde kırgınlık mevzu bahis bile değil. 14’üncü sıradaki arkadaşımın heyecanını da 1’inci sıradaki arkadaşımın heyecanını de görmelisiniz” şeklinde konuştu.

4’ÜNCÜ SIRADAKİ ADAYIMIZ DAHİ ANKARA’YA GİDECEĞİNE İNANIYOR
Başkan Şahin daha önce söylediği 1’in Bölge’den 2, 2’inci Bölge’den 3 vekil çıkaracakları yönündeki açıklamalarının arkasında olduğunu kaydederek “Ümidimi ve beklentimi koruyorum. Evvelki gün Tire’nin bir köyünde dolaşırken 2’nci Bölge 4’üncü sıradaki arkadaşım ‘ben gideceğim göreceksin sayın başkan’ diyor. O kadar inanmışlık var. Vatandaştan teveccüh görüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP DUMURA, İYİ PARTİ BOZGUNA UĞRAMIŞ DURUMDA
CHP dumura uğramış galiba. İYİ Parti’nin bozguna uğradığını da Müsavat Dervişoğlu’nun ve listeye yazılmayan vekilinin açıklamalarından duydum. İzmir’de İYİ Parti yüzde 6,5 diyor. Kendi vekilinin açıklaması bu… CHP İl Başkanlığı’nın yaptırdığı araştırmada bekledikleri sonucu alamayacaklarını söylemişler. Böyle bir duyumum var. Duyum ile sahadaki tespit aynı yönde” açıklamalarını yaptı.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU İLE KORAY AYDIN DIŞNDA İYİ PARTİ’DE ÜLKÜCÜ KALMADI
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na hitaben attığı tweette “Durumunun farkında değilsin, her Ülkücü gibi seni de buruşturup atacak o kadın unutma” diyen Şahin, sözlerine açıklık getirerek “Müsavat Dervişoğlu ile geçmişteki arkadaşlığımız, ikili sohbetlerimiz oldu. Çok yakın sohbetlerimiz olmuştur ve yakınen tanışırız. Orada söylediğim bunlar ama söyleyemediklerim var. Onun anlayacağını düşünüyorum ve mutlaka anlamışır. İYİ Parti, MHP’den bölünerek kuruldu. MHP’de davalarını yaşayamadıklarını söyleyip bırakıp gidenler oldu. Van’daki İl başkanımız diyor ki, ‘PKK’lar koruculara gidip 37 gün kaldı göreceksiniz’ diyorlarmış. PKK’nın, HDP’nin açıklamalarından görüyoruz ki bunlar büyük gelecek hazırlığında. Bunların müsebbibi de Dervişoğlu, arkadaşları ve İYİ Parti’dir. Kendilerine olan haklarımız helal etmeyeceğiz. Amerikan çıkarlarına hizmet eden yerli işbirlikçi konumuna düşmüşlerdir. Niçin gitmişlerdi ve şu an neye hizmet ediyorlar? İYİ Parti’de kaç ülkücü kaldı? Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın kaldı. Üçüncü şahıs kalmadı. Akşener, 30 sene öncesinden gelen vazifesini yapmış olacak ve bizim ülküdaşlarmız da günaha, vebale girmiş olacaklar. Şimdiden İYİ Parti’e oy verecek arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum: Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e oy deniyor. CHP’ye verilecek oylar PKK’ya, Türk düşmanlarına gittiğini, Amerikan emperyalizmine gittiğini bilmeniz gerekiyor. Bunu düşünerek oyunuzu vermelisiniz. Aynı hassasiyeti bayrak sevgisini sorgulamadığımı CHP’li kardeşlerim de göstermeli. CHP’ye oy atan benim de tanıdığım bir sürü kardeşimiz var. FETÖ’nün çıkarlarına hizmet eden, İzmir 1. Sıra’da yer alan ve “Kemalizm ırkçılık” diyen Yüksel Taşkın var. Bu ilginç ve örnek bir davranıştır. İki örnek var. Birisi Ankara’da 1. Sırada adayı ve eski adalet bakanı… Büyük kumpas davalarının kurulduğu, ordu ve yargı mensuplarının zulüm gördüğü dönemin Adalet Bakanı, FETÖ’cü isim birinci sıra adayı. İzmir’de ise Atatürk düşmanı, FETÖ’cü isme oy verdirecekler. Pensilvanya’ya mesaj veriyor Kılıçdaorğlu. CHP’lilerin bu oyuna gelmemelerini rica ediyorum” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN KÜRTLE SORUNU YOKTUR
Millet İttifakı’nın HÜDAPAR’ın terör örgütü Hizbullah ile ilişkilendirdiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Şahin, “Türk milletinin Kürtle problemi yoktur. Ne Türk devletinin ne Türk milliyetçilerinin anadili başka dil olan insanla, Kürtle sorunu yoktur. Biz vatandaşımızın anadili başka dil diye ayrım yapamayız. HÜDAPAR diye köpürten Pensilvanya… PKK 50 bin insanımızı şehit etti, bir kelime ettiler mi? 50 bin askerin şehit edilmesinde beis yok ama kadınlar konusunda bilmem ne talep ediyor diye bu mu konu olacak. Biz büyük resme bakıyoruz. Ayrıntılar arasındaki küçük şeylere bakmayız. Türkiye büyük ve önemli bir virajda… Eylül ayında yapılacak tezkerede CHP iktidarında tezkerenin çıkma ihtimali var mı? Yok. Tezkere çıkmazsa ABD’nin işgal ettiği Suriye’de ne olacak, Kürt devleti olacak. Bugün de HDP eş genel başkanının açıklamaları var. Suriye’de gerçekleşen yapı seçimlerden sonra Türkiye’de de gerçekleşecek diyor. Ne kastediyorlar acaba. Şöyle bir yapı oluştu. ABD, 50 bin asker besliyor bölgede. Orada bir devlet kurdurmaya çalışıyor ve Türkiye buna engel” şeklinde konuştu.

MİTİNGDE BELEDİYE ÇALIŞANLARININ KATILIMI ZORUNLU, YOKLAMA YAPACAKLAR
İzmir’de Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun katılacağı miting programları hakkında konuşan Şahin, Kılıçdaorğlu’nun yapılacağı mitingde belediye çalışanlarının katılımının zorunlu tutulduğunu ve yoklama yapılacağını söyleyerek “Genel başkanımız sayın Cumhurbaşkanı’nın mitingde yer alamayacak. Aynı gün Eskişehir ve Kütahya mitinglerinde olacak Sayın Bahçeli. Genel programda ise genel başkanımızın katılacağı ayrıca bir İzmir mitingi görünmüyor. Çok yoğun ilgi olacaktır Erdoğan’ın mitingine… İzmir başkaldırının şehridir… İzmir, 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunan’ı denize döktüğü şehirdir. İzmir, Erdoğan’a da gerekli alakayı gösterecek ve alanlar tıklım tıklım dolacak. Biz de orada olacağız. Hemen arkasından CHP miting yapacak. Buyursunlar gelsinler, İzmir onların da şehri. Onların gelmelerinden rahatsızlık duymayız Biz sözümüzü söyledik. ‘Matematikte Allah’ın hesabı vardır’ dedim. Şimdi de diyorum ki matematik vardır, bilim vardır ama domatesle, soğanla toplama yapılmaz. Bunlar ayrı ayrı yerlerden toplama adamlar. Neleri toplayacaklarını duyuyoruz. Belediye çalışanlarına mecburiyet var, yoklama yapacaklar. Bölge illerden, belediyelerden ve bütün onlara bağlı yerlerden aileleri ile beraber bulunma mecburiyeti var. İki büyükşehir belediyesinin gücü altına oradaki toplanmanın hiçbir esprisi yoktur. Bizi etkilemez. Çünkü bu mitingin nasıl yapıldığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR'İN YEREL İKTİDARININ ACİLEN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i kentsel dönüşüm üzerinden eleştiren MHP’li Şahin şunları söyledi:

“İzmir kötü yönetiliyor hatta yönetilemiyor hatta kasten yönetilmiyor. İzmir deprem tehlikesi altında bir şehir… Şehrin yüzde 80’i depreme dayanıksız konutlarda, gecekondularda yaşıyor. 600 bin konutun acil yenilenmesi lazım. 600 bin konut yenilenirken altyapı problemlerine çözüm bulunması lazım… Başta trafik… Fakat CHP yönetiminin böyle bir düşüncesi yok. 600 bin konut ihtiyacı olan bir şehirde son 5 yılda yerel iktidarın yaptığı 930 konut var. Daha kötüsü 30 ay önce İzmir depreminde büyükşehir belediye binası hasar aldı ve boşaltıldı, yıkıldı. Ama ne zaman yapılacağı, nereye ve nasıl yapılacağı kararlaştırılmadı. Bırakın vatandaşa kentsel dönüşüm yapmayı, Büyükşehir kendi binasını ne zaman, nasıl, nereye yapacağına karar vermedi. Şimdi bir yarışma başlamış ve Temmuz’da açıklanacakmış. Yıl sonuna doğru da karar verirler. Belediye binası Soyer’in görev süresine yetişmiyor bu seçim dönemine. Böyle bir garabetle karşı karşıyayız. Acilen Mayıs seçimleri sonrası Cumhur İttifakı’nın başarısından sonra İzmir’de yerel iktidarın değişmesi gerekiyor. Soyer senden mucize beklemiyoruz. Kiralarda oturuyor belediye, binayı yap! Mucize gerçekleştireceğiz diyor seçime bir kala…”