GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ağustos 2016 Çarşamba 08:51

"Teğmen üniformamı FETÖ benden çaldı"

FETÖ mensubu subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Kara Harp Okulu’nu 4. sınıfta bırakan Merve Nayır, en büyük hayalini çalanlarla yargı önünde hesaplaşmak istiyor.

Merve Nayır (25), 2009 senesinde en büyük hayali olan Kara Harp Okulu’na girdi.

İntibak eğitimi için İzmir'in Menteş ilçesine götürülen Nayır, eğitimin ikinci günü, Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) mensubu subaylarca, kendisi gibi seçilmiş bir grup öğrenciyle şok mangasına alındıklarını belirtti. Şok mangalarında çok zorlu eğitime tabi tutulduklarını, diğer öğrencilerin uygun adımla gittikleri yerlere "yat-kalk"la, süründürülerek götürüldüklerini aktaran Nayır, şunları anlattı:

28 GÜNDE 40 KİLO VERDİM
"Burada çok fazla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldım. En çok baskıyı da o mangalara yapıyorlardı. Biz sabah içtimalarına tam teçhizat katılıyorduk. Mataralarımız ağzına kadar doluydu. İzmir'de 40 derece sıcağın altında eğitimler yaparken gözümüzün önünde o sular yerlere dökülüyordu. Bir damla bile içemiyorduk. Ben bu eğitimlere başlamadan önce 56 kiloydum. Bu intibak eğitimi yaklaşık 28 gün sürdü ve bu süre sonunda 40 kiloya kadar düştüm."

İKİ TOPUĞUM KIRILDI
Bütün bu yapılanların üst komutanlardan saklanarak yürütüldüğünü anlatan Nayır, şöyle devam etti: 

"28 günlük eğitimimiz bitti ve yemin törenine çıkarmadılar. Ailem beni törende izlemeye geldiğinde komutanlarımızın emriyle deniz nöbeti tuttuk. Yemin töreninin ardından annem ile askeri hastaneye gittik. Doktor iki topuk kemiğimin de kırıldığını söyledi. İki ayağım dizlerime kadar alçıya alındı. Daha yeni askeri öğrenci olmanın sevincini yaşıyordum. 'Acaba bu şekilde devam edebilir miyim?' diye travma da yaşadım. Okula 45 gün sonra başladım ve okul içerisine değnekle gezdiğim günleri hatırlıyorum. O kadar aşkla bağlanmıştım bu mesleğe."

‘KOPYA ÇEKTİN’ İFTİRASI
Son senesinde hayati önem taşıyan bir sınavda, kopya çektiği iddiasıyla hakkında tutanak tutulduğunu belirten Nayır, "Tutanak tutulan sınavım, değerlendirmeye alınmadı. Teğmen fotoğraflarımı bile çektirmiştim. Daha önceden hazırlanan yıllıklara adımı koymamışlardı. Beni zaten teğmen çıkarmayacaklarmış. Ben son gün o çok sevdiğim üniformalarımı çıkararak ağlaya ağlaya teslim ettim. O üniformaları vatan hainlerine emanet ettik. Ben de çocukluk hayalimi gerçekleştirmeme engel olanlarla, yargı önünde hesaplaşacağım" dedi. (a.a)