GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ağustos 2016 Çarşamba 02:54

İzmir’de on binler nöbette: 19.gün raporu

İzmir’de 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan İzmirliler'in 'Demokrasi Nöbeti' sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da her akşam meydanlarda İzmirliler'e destek veriyor.

Konak Meydanı'nda 19 gün önce toplanan darbe karşıtı vatandaşlar, ilk günkü coşkuyla Demokrasi Nöbeti'ne devam ediyor.

Akşam saatlerinde meydanda toplanan her siyasi parti ve görüşten on binlerce darbe karşıtı vatandaş, sabah mesai saatine kadar meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor.



Engellilerin de katıldığı Konak Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbeti'nde, vatandaşlarla çok ciddi bir istişare şansı bulduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bugün 19'uncu gününde Konak Meydanı'nda demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Gördüğünüz üzere yine kalabalık bir şekilde bütün siyasi partilerden İzmirliler, siyasi görüşü olsun olmasın vatanına demokrasisine sahip çıkmak için bu meydanda bir araya geliyorlar. Ben İzmirli hemşerilerimizin 19 günden beri ortaya koymuş olduğu bu performanstan memnunum. Sabah işe gidenler oluyor 'Akşam tekrar sayın başkanım nöbetimize geleceğiz' diyorlar bizde tabi sahada milletimizle çok ciddi bir istişare şansı buluyoruz" dedi.

"MİLLETİMİZİN DEMOKRASİ ADINA GİTTİĞİ HER YERE BİZDE GİDERİZ"

Bülent Delican, Pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi mitingle ilgili olarak da "Bakın demokrasi olduğunda, demokrasiye katkı konulduğunda biz davet falan beklemeden koşa koşa gideriz. Bu yüzden de biz bu yapacakları mitinge gideceğiz, destek vereceğiz çünkü biz Türkiye'ye büyük ölçekte bakıyoruz. Türkiye'nin bulunduğu konuma bakıyoruz, birlik ve beraberliğimizin meclis çatısı altında bütünleştiği bir yerde bizlerin ona gitmem buna gitmem gibi bir şansı asla yok. Milletimizin demokrasi adına gittiği her yere bizde gideriz" dedi.