GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2016 Çarşamba 12:26

'Sızıntı krizi'nde Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Başbakan Davutoğlu, 50 milyon Türk vatandaşının bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili olarak “Konuyu ciddiyetle ele alıyoruz” diye konuştu.

Finlandiya’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, bir soru üzerine 50 milyon kimlik bilgilerinin hackerler tarafından internete sızdırılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu’nda bilgi verdi. Bu konuda bir çalışma yürütülüyor.  Bütün vatandaşlarımız bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir.

Davutoğlu, dokunulmazlıklar konusuyla ilgili olarak ise “CHP’nin nihayetinde, zannedersem yarın tekliflerini bana iletecekleri bildirilmişti. Bu teklif geldikten sonra ister olumlu, ister olumsuz cevap gelmiş olsun derhal harekete geçilecek. Olumlu cevap gelirse ortak bir inisiyatif olarak, değilse AK Parti kendi görüşünü ve teklifini Anayasa Komisyonu'na ve Meclis'e sunacak. Bu konudaki kararlılığımızdan hiç kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.