GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2016 Çarşamba 10:52

AK Partili Kaya ‘kamptan’ girdi, ‘terör’den çıktı: CHP’ye sert mesajlar!

İzmir’in 2 ilçesine mülteci kampı yapılacağı iddialarına sert tepki göstererek geri kabul sürecini anlatan AK Parti Milletvekili Kaya, terör tartışmasını da yeniden gündemine aldı ve CHP’ye “Muhalefet edin ama ihanet etmeyin” diye seslendi.

EGEDESONSÖZ – Türkiye ile AB arasından imzalanan anlaşmanın ardından mültecilerin geri kabul işlemleri başlarken, ilk kafilenin Dikili’ye gelmesiyle birlikte tartışmalarda yaşandı.

Dikili ile birlikte Çeşme’ye de mülteci kampı yapılacağı iddiaları ortaya atılırken, İzmir Valisi Mustafa Toprak iddiaları yalanlamıştı.

Süreçte kamp yapılmayacağı duyuran AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya bu kez Twitter sayfasından seri mesajlar atarak süreç hakkında detaylı bilgilendirme yaptı ve CHP’nin tavrını hedef aldı.

CHP’li başkanları kamp iddiası üzerinden vuran Kaya açıklamalarında terör tartışmasına da yeniden değindi ve “Muhalefet edin ama ihanet etmeyin” ifadelerini kullandı.

İŞTE O MESAJLAR

Yalancının mumu, gemi limana yanaşana kadar yandı. Çeşme ve Dikili'ye mülteci kampı kurulmayacak dedik, beyanımızın doğruluğu ortaya çıktı.

Yalan söylemeyi, halkı aldatmayı alışkanlık haline getirmiş olan beceriksiz CHP'li Belediye Başkanları'nın bir yalanı daha ayyuka çıktı.

Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde, mültecileri ülkemize getiren üç gemi, Dikili ilçemize 09.30'da geldi, 14.30'da ise limandan ayrıldı.

Üç gemide bulunan 202 kişinin 5 saatte geri kabul işlemleri yapılmış, Kırklareli'de bulunan geri gönderme merkezine sevkleri sağlanmıştır.

Her türlü beceriksizliklerini ve hizmet üretememe hastalıklarını gizlemek adına, sürekli kamuoyunu gereksiz polemiklerle meşgul ediyorlar.

Bu meşguliyetle birlikte CHP'li yöneticiler, teröre yardakçılık yapmak uğruna devleti suçlayan tüm ifadeleri hiç çekinmeden sarf ediyorlar.

CHP'nin HDP ile ağız birliği yaparak, yardakçılığını yaptığı 'terör', devletimizin bekasını ve güvenliğini ilgilendiren mühim bir konudur.

Biz terörle mücadelede kararlılık, birlik ve beraberlik çağrısı yaptıkça, CHP eylemleriyle tam aksi yönde hareket etmeye devam ediyor.

Seçim bölgemiz İzmir'de, bazı CHP'li Belediye Başkanları tarafından sarf edilen sözler ve buna paralel eylemler kabul edilemez.

CHP'li bir belediye başkanının "ölen PKK'lılara üzüldüğü" yönündeki beyanlarından bahsediliyor. Bu kesinlikle kabul edilemez!

Birisi KCK'nın avukatı, birisi terörist cenazesine katılır, birisi 'hendek kazan arkadaşlar' der, birisi de ölen teröristlere üzülür.

Biz hainlerin elebaşları nasıl CHP'ye bu kadar sıcak çağrılar yapıyor diye düşünürken meğer aralarındaki ilişki platonik değilmiş.

Tekrar söylüyorum, üstüne basa basa ifade ediyorum, hainlere müsamaha gösterilemez. Bu konuda birlik ve beraberlik içinde olmamız şarttır.

Muhalefet yapana, eleştirene diyecek sözümüz yoktur. Ancak muhalefet etmekle ihanet etmek arasında çok keskin bir fark vardır.

Muhalefet edin ama ihanet etmeyin. Söz konusu Türkiye olduğunda 'yerli ve milli' bir duruş göstermek zorundasınız.

Ne yaparsanız yapın, bu konudaki duruşumuzu değiştiremeyeceksiniz, bunu da böyle bilin. Kararlıyız, kararlıyız, kararlıyız.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Teröristler ya teslim olacak veya kıstırıldıkları deliklerde etkisiz hale getirilecekler. Başka çözüm yok! Son terörist, son tehdit ortadan kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.