GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mart 2024 Cuma 16:17

'Kürsüde atılan sloganların Gazze’ye bir yararı yok'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabında Gazze’de gerçekleşen ve yirmi kişinin ölümüne sebep olan saldırıya dair paylaşımda bulunarak, "Kürsüde atılan sloganların Gazze’ye bir yararı yok" dedi.

 Yaptığı açıklamada iktidarı ve muhalefeti siyasi ayrımları bırakıp çözüm önerilerini paylaşmaya davet eden Babacan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Gazze’de uygulanan sistematik katliam Ramazan ayında da devam ediyor. Gazzeli siviller, bulabildikleri kuru ekmek ve çamurlu suyla iftar yaparken bombalanıyorlar. Günler, haftalar geçti; bir çözüm yok. İsrail’in saldırıları soykırıma dönüştü. Gazze’dekiler yalnız. Gazze’nin davası sahipsiz. Ne acı ki ülkemizin süregelen katliama yönelik tavrı, insani yardım gönderen bir sivil toplum kuruluşunun tavrından farksız. Hep söylüyoruz: Gazze’ye yardım göndermek yetmez, yardım ihtiyacını ortadan kaldırmak için gereken somut adımlar da atılmalı. Türkiye uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeli, ateşkesin sağlanması adına diplomatik her yola başvurmalı.Gazze’deki soykırımın sona ermesi için gerekli eylem planları en kısa sürede hazırlanmalı ve kamuoyuyla paylaşılmalı. Gördük; kürsüde atılan sloganların Gazze’ye bir yararı yok. Gazze’de insanlar ölmeye devam ediyor. İktidarı ve muhalefeti Gazze için bir olmaya, birlik olmaya; kırgınlıkları, siyasi ayrımları bir kenara bırakıp aynı masa etrafında çözüm önerilerini paylaşmaya çağırıyorum. Gazze’deki saldırıda hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diliyorum.”