GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2023 Pazartesi 17:47

'Koptu' denilen kurultay delegesi konuştu: İmzamın arkasındayım!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız’ın İzmir delegasyonundan Özgür Özel’e destek verecek bazı isimler arasında saydığı Niyazi Arslan’dan ‘imzamın arkasındayım’ açıklaması geldi.

EGEDESONSÖZ – SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultayı’nda İzmir delegasyonundan Kemal Kılıçdaorğlu'nun adaylığı için imza veren bazı isimlerin Genel Başkan Adayı Özgür Özel'den yana tavır koyduğu yönünde duyumlar aldığını söylemişti.

İZMİR DELEGELERİNDE KOPMALARI MI BAŞLADI?

Araştırmacı Yaldız’ın saydığı isimler arasında kurultay delegesi Niyazi Arslan da yer almıştı.  Açıklama yapan Niyazi Arslan imzasının arkasında olduğu belirtti.



Arslan'ın açıklaması şu şekilde: 

Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imzamı verdim ve imzamın arkasındayım. Değişim ekibinde yer alan ve uzun yıllardır birlikte siyaset yaptığım dostlarım, arkadaşlarım var. Değişim ekibinde yer alan milletvekilimizle dostane ilişkilerim vardır. Cumartesi günü Genel Başkan Adayımızı ve Grup Başkanımız sayın Özgür Özel’in toplantısında da nezaket amaçlı bulundum. Sayın Özel’e destek vereceğim yönündeki iddialar değişim ekibinden dostlarımla yaptığım sohbetler ve sayın Özel'in toplantısına yaptığım nezaket ziyaretinden kaynaklanmış olabilir. Ancak benim tavrım nettir. Fikrim değişseydi bunu il başkanımız sayın Şenol Aslanoğlu ile görüşür, fikrimi söyler ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için verdiğim imzamı çekerdim. Ayrıca ben ilçe ve il kongrelerinde sayın Savaş Heval Kaya ile hareket ettim. Bu ekipte yer aldığım için de Kılıçdaroğlu’na destek imzamı çekmem.