GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2023 Pazartesi 16:10

İzmir delegasyonunda fire… Bir isim daha ‘Özel’ dedi!

4-5 Kasım’da yapılacak olan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarışına sahne olması beklenen CHP Kurultayı’nda geri sayım sürüyor. Tavrını Kılıçdaroğlu’ndan yana koyan İzmir Delegasyonu’nda bulunan CHP Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş, Kılıçdaroğlu’na verdiği destek imzasını geri çekti. Taş, Özel’i destekleyeceğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ- Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan kurultay sürecinde sona yaklaşılıyor.

Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan kurultayda değişim kanadının adayı Özgür Özel ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyan ve bunu imza altına alan İzmir delegasyonunda ise ikinci fire meydana geldi. Delegeliğe seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ardından Buca’da bir dönem ilçe başkanlığı yapan Hacer Taş, tavrını Özel’den yana koydu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek noktasında irade beyanı yapan ve imza altına atan Taş’ın imzasını geri çekmek için dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Taş ayrıca cumartesi İzmir İl Başkanlığı önünde Özgür Özel tarafından düzenlenen programda da yer almıştı. Buna göre 56 kişilik delegasyonda fire sayısı 2’ye yükselmiş oldu.