GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2022 Çarşamba 13:22

'Huzurevi'nde 1 kadına 5 erkek düşüyor' sözlerine Eriş'ten tepki: Özür borçları var!

Ödemiş ilçesinde yerel yayın yapan TV 9 isimli kanalda Ödemiş Huzurevi ile ilgili kullanılan ifadelere tepki gösteren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacak bu üzücü duruma yol açanların ulu çınarlarımız Huzurevi sakinlerimiz başta olmak üzere tüm Ödemişlilere bir özür borcu bulunduğunu da önemle hatırlatırız" ifadelerin kullandı

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Ödemiş ilçesinde yayın yapan TV 9 isimli kanalda Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten ve 'Anlat Bana' programını sunan Sevcan Çiftçi'nin skandal sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Genel Yayın Yönetmeni Sevcan Çiftçi'nin, konuğu Celal Yaprak ile Ödemiş Huzurevi hakkında konuşurken "Ödemişteki Huzurevinde 18 erkek, 3 kadın kalıyor" söylemi üzerine söylediği "Bir kadına 5 erkek’ düşüyor yani" demesi ve kahkaha atması tepkilere yol açtı.

Bir çok vatandaştan programın sunucusuna yönelik tepkiler gelirken, tepki gösteren bir diğer isim ise Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş oldu.

ERİŞ: MAKSADINI AŞAN YAKIŞIKSIZ BİR NOKTAYA ULAŞMIŞTIR
Sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir basın kuruluşundaki programda Belediyemiz bünyesindeki Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'ndeki değerli büyüklerimizle ilgili gelişen bir diyalog, sarf edilen sözlerle maksadını aşan yakışıksız bir noktaya ulaşmıştır" dedi.

Büyüklerin espri konusu yapılmaya çalışmasına tepki göstererek sözlerine devam eden Eriş şunları söyledi:

"Belediyemizin ev sahipliğinde tüm Ödemiş halkına emanet olan değerli büyüklerimizi talihsiz şekilde espri konusu yapmaya çalışmanın izahı olmadığı gibi büyüklerimizin kişilik haklarını savunmak da yine hepimizin görevidir. Belediyemizin bu hususta gerekeni yapacağından hiç kimse şüphe etmemelidir. Basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacak bu üzücü duruma yol açanların ulu çınarlarımız Huzurevi sakinlerimiz başta olmak üzere tüm Ödemişlilere bir özür borcu bulunduğunu da önemle hatırlatırız."