GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ağustos 2024 Perşembe 12:49

'Dünya barışının anahtarı Orta doğu barışıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dünya barışının anahtarı Orta doğu barışıdır. Orta doğu barışının anahtarı da Filistin barışıdır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, açıklamasında şunları kaydetti;

Açıklamalar yeniden dolaşıma sokuldu. O da soykırımcı katil Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde konuşmasından sonra Sayın Abbas'ın niçin bu kadar geç davet edildiği şeklinde herhangi bir bilgiye dayanmayan spekülasyona dayanan yorumlar söz konusu olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümetimizi, partimizi, Cumhur İttifakımızı hedef alan. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu değerlendirmelere karşı, bazılarının Filistin hassasiyetine Filistin davasına sahip çıkma konusunda iyi niyetle yapılan yorumlara ya da iyi niyetle yapılan eleştirilere her zaman saygımız var. Onlarda sadece bilgi eksikliği söz konusu. Ama bilgi eksikliği söz konusu olmaksızın yapılan birtakım değerlendirmeler var ki bunlar doğru değil.

Bunu bir kere daha ifade etmek isterim. Ve şunu aktarmak isterim. Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde konuşacağı haberi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edildiğinde hatta o zaman Ankara'dan İstanbul'a uçak yolculuğundaydık. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu bilgi arz edildiğinde, Sayın Cumhurbaşkanımız orada derhal talimat verdiler. Sayın Abbas'ın Türkiye'ye davet edilmesiyle ilgili bir girişimde bulunulmasını, Netanyahu Amerikan Kongresi'nde konuşurken eş zamanlı olarak Sayın Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Gazi Meclisi'mizde konuşmasını arzu ettiklerini ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Abbas konuşurken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde rahmetli şehit Haniye'nin de bulunmasını arzu etmişlerdi. O şekilde bir planlama söz konusuydu. Meclis Başkanımızla da istişaresi bu çerçevede yapılmıştı. Fakat tabii daha sonra Haniye'nin rahmete kavuşması, şehit olması o tarihte de arzulanan tarihte de Sayın Abbas'ın mazereti sebebiyle, programı sebebiyle Türkiye'ye ziyarette bulunamaması sebebiyle bu gerçekleşmedi.