GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2023 Perşembe 18:45

'AK Parti'ye katılın' önerisine Batur'dan net yanıt: Sosyal demokrat olarak öleceğim!

Konak Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Başkan Batur ve Konak Belediyesi AK Parti meclis üyesi Emrah Erol arasındaki seçim tartışması damgasını vurdu. Batur'un 'iktidarın belediye başkanı olmak istiyorum" sözüne istinaden AK Partili Hakan Yıldız'ın "gelin AK Parti'ye katılın" önerisine yanıt veren Batur, "Davetiniz için teşekkür ederiz ama. Ben doğduğumdan beri sosyal demokratım, sosyal demokrat olarak devam edeceğim. Sosyal demokrat olarak da öleceğiz" dedi.

Dilek ÇELİKTEN/EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısına Konak Belediyesi AK Parti meclis üyesi Emrah Erol’un Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri hakkında yapmak istediği açıklama damgasını vurdu.

Konak Belediyesi Haziran Ayı olağan meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Adalet ve Kalkınma Partisi Konak ilçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Milliyetçi Hareket Partisi Konak İlçe Başkan Yardımcısı Esat Tanık, Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz de katıldı.

Konak Belediyesi tarafından Mayıs ayında ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında meclis üyeleri yapılan slayt gösterisi ile bilgilendirildi.  Meclise getirilen önergeler oy birliği ile kabul edildi.

İNAN’A ÖVGÜ: LAKİN ÖYLE BİR GENÇ ÖYLE BİR YİĞİT MEYDANA ÇIKTI Kİ…
Meclisin dilek ve öneriler bölümünde söz alan Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol, “Öncelikle seçimlerin vatanımıza, milletimize, alemi İslam’a ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buradan da cumhur ittifakı üyelerimize seslenmek istiyorum, aramızda kalmasın, tüm dünya duysun seçimi kazandık. Öncelikle gençlerle alakalı bazı konulara değinmek istiyorum. Hem gurur olarak taşıdığım hem de ciddi anlamda üzülerek paylaşmak istediğim bazı konuları paylaşmak istiyorum. Burada şimdi öncelikle gençlere x kuşağı dedik z kuşağı dedik alfabedeki tüm harfleri kullandık. Gençlerden destek almak için tüm vaatlerde bulunduk ama sonuç yine adam kazandı. Gençlerin sadece kendilerini desteklediklerini dile getirdiler. Ağırlıklı olarak bu yönde propaganda ürettiler. Lakin öyle bir genç öyle bir yiğit meydana çıktı ki hiçbir şeyin onların düşündüğü gibi toz pembe olmadığını, yaptığı çalışmalarla gençlik buluşmalarıyla adeta gençliğin Teknofest kuşağı olduğunu net bir şekilde milletimize ispatladı. Bu gencin adı AK Parti Gençlik Kolları Genel başkanımız Eyyüp Kadir İnan beyefendidir, kendilerine de buradan selam olsun diyorum. Şimdi bizim açımızdan gurur ama üzüntü duyduğum karşı açıdan bazı konuları burada. Konu başlıkları altında paylaşmak istiyorum” dedi.

BATUR SÖZ KESTİ: BURADA MİLLETVEKİLİ REKLAMI YAPAMAZSIN
AK Partili Erol’un konuşmasını kesen Başkan Batur, “Bakın büyük bir centilmenlik içinde herkes kutlamasını yaptı. Mecliste siyasete girmemeye çalıştık. Hayırlı olsun dedik, tebrik ettik. Üzüldüğüm genel siyaset anlamında konuşmanıza devam edecekseniz konuşmanızı kesmek mecburiyetinde kalacağım. Dilek temenni dışına meclisin gündeminin dışına çıkan bir konuşma yapıyorsunuz. Şu anda meclis gündemiyle ve yerel yönetimle ilgili konuşmanıza müsaade etmiyorum. Yavaş yavaş genel siyasete geldin. Yıllardır ben siyaset yapıyorum. Böyle devam edeceksen konuşmanı yapamazsın, ben müsaade etmiyorum. Burası belediye meclisi buraya kadar güzel güzel geldik. Burada milletvekili reklamı yapamazsın, gençlik reklamı yapamazsın. Eğer böyle devam edeceksen sözünü kesiyorum. Şimdi meclisle alakalı konuş, yerel yönetimle ilgili konuş. Bu konuyla ilgili hiç kimse konuştu mu? Sözünü bitirmene müsaade etmiyoruz. Eğer böyle devam edecekse… Bunları konuşacaksan kamuoyuyla başka yerde basın toplantısı yaparsın ilçende. Orada konuşuyorsun” dedi.

BAŞKAN BATUR’A AK PARTİ’DEN DAVET
Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız ise ortamı yumuşatmak için yaptığı açıklamasında Başkan Batur’u AK Parti’ye davet ederek, “Sayın başkan öncelikle keşke Emrah’ın uyarınızdan sonra sözünü tamamlamasına izin verseydiniz. Siz de tecrübeli bir siyasetçisiniz. 4 yıldır burada meclis üyeliği yapıyor. Sizin uyarınızdan sonra nereye gidileceğini, nasıl götüreceğini gayet iyi bilir. Ben keşke demokratik tarzımıza ve tavrımızı seçimde gösterdiğimiz gibi iyi bir seçim atmosferi geçirdik. Siz de çalıştınız, bizler de çalıştık ve dünyaya örnek olabilecek %90 katılım bulmuş bir siyasi kampanya yürüttük ve vatandaşlar tercihlerini kullandılar. Bu noktada tekrar bize 5 yıl daha görev yapma şanslı tanıdılar.  Ki bu meclisin geçmişinde genel siyasete girme noktasında maalesef Cumhuriyet Halk Partili birçok arkadaşımız bu tarz ifadeleri çok fazla kullandılar. O zamanlar gösterdiniz tahammülü keşke Emrah’a da gösterseydiniz. Umuyorum ki bundan sonra geri kalan 10 ayda içerisinde Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız da ifadelerinde genel siyasete girmeden Konak meseleleri üzerinde bir konuşma yürütürler. Burada şunu ifade etmek istiyorum mecliste görev yapıyoruz. Son 10 ayımız kaldı ve biz ilk gün başladığımızda neyi söylediysek ki eylemlerle de ortaya koyduk. Bundan sonra da yine oluşacak hükümetimizde Konakla ilgili ne meselesi varsa ki ilçe başkanımız da burada Emrah bey de dahil olmakla tüm AK Partili ve ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin de meclis üyeleri beraber Konak’ın meselesine yardımcı olmaya. Konak’ın sorunlarını çözmeye sizinle birlikte bu meseleler üzerinde yürümeye ve oy birliği noktasında irade koymaya devam edeceğimizi açıkça net bir şekilde ifade etmek isterim. Hatta işin birazda esprisine kaçalım. Kampanya boyunca dediniz ki iktidar partisinin bir Belediye Başkanı olmak istiyorum. Gelin bize katılın aramızda kalsın. Son 10 ay boyunca iktidar partisini Belediye Başkanı olma şansını verelim. Birlikte bu işi yürütelim sonuçta. Sonuçta bugün ülkede her birimiz hangi fikre inanırsak inanalım bu ülkenin birer mensubumuz bu ülkenin dışına çıktığımızda bizi ayırıyorlar. Bu anlamda birlik ve beraberliğimizi korumak durumundayız. Ve bugüne kadar Konak birçok ilçenin içerisinde bu uyumu bütünlüğü sağlamıştır. Ben tekrar söylüyorum hem seçilen tüm milletvekillerimize hem bizde gençler var, hem sizde gençler var hem bizde bu işi bilen tecrübeli vekillerimiz var hem sizde var. Bu anlamda tüm vekillerimize bu yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Ve tekrar altını çizmek istiyorum. Biz. Geri kalan 9 ay boyunca konak meselelerinde merkezi hükümet olarak İzmir’in sorunlarını çözme irademiz de bir adım bile gir atmayacağız. Daha da üzerimize düşen varsa yerine getireceğiz. Yine de aramızda kalsın. Eğer böyle bir niyetiniz olursa da sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

“SOSYAL DEMOKRAT OLARAK ÖLECEĞİM”
AK Partili Yıldız’a yanıt veren ve sosyal demokrat olduğuna vurgu yapan Başkan Batur, “Konak Belediye Meclisi geçmişten bu yana 4 senedir uyum içinde çalışan bir meclis. Meclis kararlarının hemen hemen %99’u oy birliğiyle geçmiştir. Ben her zaman her yerde söylüyorum bugünkü mecliste de bizim söylediğimiz şu, hayırlı olsun diyoruz. Yeni bir dönem geçti. Bundan sonraki çalışmalarda hepimiz insanımıza hizmet için yola çıktık. Bir seçim kampanyası düzenledik. Ilımlı, olumlu insanlar birbirini kırmadan, üzmeden herhangi bir olay çıkmadan geçti. Bunu sağlayan parti yöneticileri ilgili belediyeler, meclis üyesi arkadaşlarımız hep birlikte güzel bir kampanya geçirdik. İzmir’de gayet güzel bir kampanya oldu. Neticesi de İzmir için çok güzel oldu. Konak için de çok güzel oldu. Ama genelde siyasette halkımız böyle bir karar verdi sandıktan çıkan. Karara hepimiz saygılıyız ve saygılı olmak durumundayız. Hayırlı olsun yeni dönem. Ama bizim Konak’ta artık bu belediye meclisinde fazla siyaset değil de Konak’la ilgili ne yapacağız, ne edeceğiz bunu konuşmamız lazım. Buraya kadar gerçekten sizlerin de büyük desteğini gördük. Desteğinizi görmedik desek yalan olur. Bazı hükümetle yapılacak çalışmalarda diğer konularda da sizlere müracaat ediyoruz. Sağ olsun arkadaşlarımız da ilgilendiriyor. Ağız tadımız bozulmadan bu işi devam ettirelim diyoruz. Davetiniz için teşekkür ederiz ama. Ben doğduğumdan beri sosyal demokratım, sosyal demokrat olarak devam edeceğim. Sosyal demokrat olarak da öleceğiz. Böyle devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman sosyal demokratlar umutsuz olmayacağız. Elbet bir gün iktidarın Belediye Başkanı olacağız” açıklamasını yaparak son noktayı koydu.

GÜLTEPE PLANLARI ASKIDA
Başkan Batur, meclis açılışında konuşmasında ayrıca “Beştepeler Sosyal Tesis binamız tamamlandı. Onun da kısa süre içinde açılışını gerçekleştireceğiz. Uygun bir takvim bekliyoruz. Gültepe planlarımızı da önümüzdeki haftaya askıya çıkarıyoruz. Toros sosyal tesisinde ise muhtarlıklarda hem yöre halkına hem de vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Parselasyon planları bu parselasyon planlarında. Vatandaşlarımızın hangi parselde yer alacağı ya da hangi imar adasında yer alacağı belli olacak. Orada da vatandaşlarımızın itiraz hakkı olabilir. Oradaki teknik arkadaşlarımızdan bilgi alacaklar. Toros sosyal tesisi alanımızda bu planlarımızı, parselasyon planlarını askıya çıkaracağız. Yöre halkı için konak halkı için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.