GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2023 Perşembe 18:00

Menemen'de 17 dakikalık meclis!

Her zaman tansiyonu yüksek ve en erken 2 saatte tamamlanan Menemen Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumu, 17 dakikada bitti. Az sayıda gündemle açılan oturumda önergelerin yanı sıra Dilek ve Temenniler'de bile söz istemeyince, Başkanvekili Aydın Pehlivan, 17. dakikada oturumu kapattı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. En kısa süren meclisin 2 saatten aşağı olmadığı Menemen Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumu, 17 dakika sürdü. Meclis üyelerinin, önergelerin yanı sıra Dilek ve Temenniler bölümünde bile söz istememesi dikkat çekiciydi.

ÖNERGELER İLGİLİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
7 maddelik bir gündemle başlayan mecliste başkanlık gelen önergeler değerlendirildi. Önergeler, ilgili komisyonlara sevk edildi. Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğin görüşülmesi konusu da Hukuk Komisyonu'na gönderildi.

BELEDİYEYE AİT HİSSE, CAMİ İÇİN MÜFTÜLÜĞE TAHSİS EDİLDİ
Başkanlıktan gelen bir diğer önerge ise, Asarlık mahallesinde bulunan, 409 ada, 9 parselde toplam 570 metrekarelik alanda mülkiyeti belediyeye ait olan 23/96 hissenin Menemen Müftülüğü'ne tahsisiyle ilgiliydi.Hissenin kalan kısmının camiye ait olduğu, yıkılan caminin yerine yeniden cami yapılacağı, bu nedenle hissenin 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsisi konusu, meclis üyelerine okundu. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, konuyla ilgili söz isteyen olup olmadığını sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, "Kaymakam beyin acil kaydıyla gelen bu konuyu hemen gündeme aldık. Orada bir cami vardı zaten. Yıkılan caminin yerine yeni bir cami yapılacak. 23/96 hisse belediyemize ait, kalan kısım müftülüğümüze ait. Mecliste hemen oylanmasını öneriyorum" teklifini getirdi. CHP Grubu, önergeye kabul oyu vereceklerini açıkladı. Önerge, oturuma katılan tüm meclis üyelerinin kabul oyuyla geçti ve söz konusu arsa, cami yapımı için 25 yıllığına Menemen Müftülüğü'ne tahsis edildi.

MENEMEN MECLİS TARİHİNİN EN KISA OTURUMUYDU
Dilek ve temenniler bölümünde de hiçbir meclis üyesi söz almayınca, her zaman en az 2 saat süren Menemen Belediye Meclisi toplantısı, ilk kez 17 dakikada sona erdi. Bugünkü toplantının, Menemen Meclis tarihinin en çabuk biten meclis toplantısı olduğu ifade edildi. Meclisin bu kadar kısa sürmesinin sebebinin, dilek ve temennilerde hiç kimsenin söz istememiş olmasından kaynaklandığı, Millet İttifakı üyelerinin sessiz kalmasıyla Cumhur İttifakı meclis üyelerinin de sessizliği bozmamak için söz istemediği öğrenildi.