GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Aralık 2017 Pazar 10:19

TÜGİAD Ege'de Can Yavaş dönemi

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu’nda Can Yavaş, tek liste olarak katıldığı kongrede oybirliği ile başkan seçildi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu’nu İzmir’de Swiss Otel Büyük Efes’de gerçekleştirildi. 

TÜGİAD Ege Şubesi’nin bir önceki dönem başkanı olan Hüseyin Canpolat’ın istifasıyla başkanlık görevini yürüten Can Yavaş, tek liste olarak katıldığı seçimde, genel kurula katılan tüm üyelerin oyunu alarak yeni başkan seçildi. Başkanlık ve yönetim kurullarının bir görev yeri olduğunu ve kalıcı olmaması gerektiğini söyleyen TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, “Belki de tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak bir devir teslim yaptığımızı söyleyebilirim. Önceki yönetimde yardımcılığını yaptığım Hüseyin Canpolat başkanımız yeni dönemde benim başkan olmam gerektiği inancıyla dönemini tamamlamadan başkanlık görevini bana devretti. Burada olağanüstü kongre ile yeni yönetim kurulu listemizi de genel kurulumuza onaylatmış olduk” dedi.

Ekonomik olarak Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, adında Türkiye olan iki dernekten biri olarak bu koltuğun sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade eden Can Yavaş, “Önceki yönetim kurulunda edindiğim tecrübe ve deneyim, yeni yönetim kurulumuza giren arkadaşlarımızın heyecanı ve sinerjisi ile TÜGİAD Ege Şubesi olarak çok daha etkin, aktif ve sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olan bir anlayışla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Genel kurula tek liste olarak gitmenin ve kongreye katılan tüm üyelerin oyunu almanın kendisine ekstra sorumluluk yüklediğini belirten Yavaş, “Bu oybirliğinin aynı zamanda son derece önemli bir destek olduğunun da farkındayım. Arkamdaki bu büyük destek ile yolumuza daha güçlü adımlarla devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçim sonrası bir konuşma yapan önceki başkan ve TÜGİAD Yönetim Kurulu Başdanışmanı ve Şubeler Arası Koordinatör Hüseyin Canpolat ise bu makamların hizmet makamı olduğunu ve günü geldiğinde devredilmesi gerektiğini söyleyerek “Can Yavaş’ın bu görevi layıkıyla yerine getireceğini gördüğüm için iki dönem yürüttüğüm başkanlık görevimi kongreyi beklemeden kendisine devrettim. Bu devir teslim ile tüm sivil toplum kuruluşlarına da örnek olduğumuzu düşünüyorum. Ege Şubemizin yeni başkanı Can Yavaş’a ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyor, her türlü desteği de kendilerine vereceğimi buradan ilan ediyorum” diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanlığını Nihat Baç ve Divan Kurulu Kâtipliğini Seda Zabıtçı ve Onur Çetin’in yaptığı genel kurulda bir konuşma yapan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Gökhan Arıkan da yeni yönetime başarılar diledi.

Can Yavaş’ın başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeleri Melih Sebastien Durmuş, Çağlar Tenekeci, Özlem Gültekin, Evren Taşkıran, Cengiz Dalgıç, Arda Işık, Burak Erkoç ve Erkan Kahya, Taner Akçınar, Başak Akman, Selami Korkmaz, Bilgen Salih Narlı, Cem Torunoğlu, Serhat Yasin Uçan, Fırat Bayık, Murat Yoldaş Ertuğrul ve Yağız Çalık isimlerinden oluştu. Fatih Kanmaz, Hatice Oflas, Mustafa Bedük, Ozan Atabay, Kortan Fındık ve Cem Yavaş ise Denetleme Kurulu üyeleri oldular.