GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Aralık 2017 Cumartesi 11:21

İTO Başkanı Demirtaş'a yüklendi... Aday olacak mı?

İTO adaylığına ilişkin adı geçen güçlü rakip Necip Nasır, dün düzenlediği basın toplantısında odanın Nisan ayında yapılacak seçimler için üyelere bir mektupla çağrıda bulundu.

EGEDESONSÖZ-İzmir Ticaret Odası(İTO) olağan genel kurulu seçimleri yaklaşırken güçlü adaylardan biri olan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, dün inşaat sektöründeki demir zamlarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Nasır, adaylık ile ilgili sorulara ise “Ben ya da arakaşlarım kim olması gerekiyorsa o olur” ifadelerini kullanmıştı.

Nisan ayında yapılması planlanan İTO seçimlerinde başkanlık için adı kulislerde geçen Başkan Nasır yayınladığı mektupta İTO seçimleriylşe ilgili değelendirmelerde bulundu.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE ENGEL”
Açıklamalarda şunlar yer aldı:  

“Son 20 – 25 yılda ülkemizin diğer illeri ile karşılaştırıldığında kentimizin var olan potansiyeline yakışmayan bir durgunluk yaşandığı gerçeği net bir şekilde görülmektedir. Ticaret odalarının amacının, kuruldukları yerdeki işadamları ve ticaretle uğraşanların sorunlarını gidermek ve ticaret hacimlerini genişletmek olduğu yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmiştir. İzmir’imizde 132 yıllık köklü bir tarihi geçmişe dayanan ve her dönemde kent için gelişimin önünü açan İzmir Ticaret Odası’nın, son dönemlerde değişimin önünde engel oluşturan bir profil çiziyor olması düşündürücü ve üzücüdür”

“TEK KİŞİLİK YÖNETİM”
“Ne yazık ki İzmir Ticaret Odası Yönetimi'nin görevlerini yerine tam olarak getirmemesi nedeniyle İzmir’imizin ticaret hacmi gün geçtikçe daralmakta ve İzmirli işadamları, Müteahhitler, Mühendisler, Mimarlar bir zamanlar vatandaşlarımızın yurtdışına göç ettikleri gibi şehir dışına gitmektedirler. Kentten kaçışları engellemek noktasında her birimize çok önemli görevler düşmektedir: Bunun tek yolu da canlanmış İzmir ekonomisidir. İzmir’imizin markalaşmış bir dünya kenti olmaması için hiçbir mazereti bulunmamaktadır. İzmir'in önündeki tek engel, ticaretinin iyi yönetilememesidir. Bunun en önemli sorumlularından biri ise İzmir Ticaret Odası'nda 25 yıldır iktidarda olan tek kişilik yönetim anlayışıdır”

DEĞİŞİM FIRSATI
“Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Ticaret Odası Seçimi, İzmir için değişimin başlangıcı olabilecek bir fırsattır. İnşaat maliyetlerinin %25 arttığı, sektörün daralmaya başladığı, İzmir için ‘Kentsel Dönüşüm’ sürecinin doğru yönetilmesinin yaşamsal önem taşıdığı bu süreçte, şu anki yönetim anlayışı ile bir yerlere varılması mümkün değildir.

Müteahhitler Federasyonu olarak, yaptığımız çalışmaların sonucunda sorunların tespiti ile çözüme gidileceğini görerek, yerel ve genel birçok yönetmelik ve yasanın uygulanabilirliği ile ilgili birçok uygulama, yönetmelik ve yasa değişiminde etkin rol oynadık. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ve TOBB’un birlikte hazırlamış olduğu, Müteahhitlik Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi için çalışmaların yapılacağı bu önemli süreçte, İzmir Ticaret Odası Meclisi'ndeki temsilcilerimizin varlığı sektörümüze güç katacaktır”

“KARTVİZİTLE SUSTURMA (İLZAM) İDDİASI”
“Sadece seçim dönemlerinde inşaat sektörünü hatırlayarak, iktidar hırsı ile sektör temsilcileri müteahhitleri birbirine düşürüp, böldürüp, her türlü ayrıştırıcı söylemleri mubah saymayı alışkanlık haline getirmiş olan Ekrem Demirtaş, personellerini kartviziti ile meslektaşlarımıza göndererek seçimde oy kullanabilmek için gerekli ilzam belgelerini toplatmaktadır.

25 senedir bu kentin ticaretini yönetip yurtdışındaki şehirlere övgüler dizerek, 'başkan olmaması halinde hayatının geri kalan kısmını ABD’nin Boston şehrinde geçireceğini' söyleyen, İzmir'i terk etmeyi planlayan ve bunu hiç çekinmeden ifade eden İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın bu anlayışına meslektaşlarımın ve İzmir iş dünyasının seçim günü sandıkta gerekli cevabı vereceklerine inancım tamdır. Bugün birlik ve beraberlik günüdür.

İktidar hırsı ile ayrıştıran, bölen, yöneten bu anlayıştan kurtulmak, bu süreçte İzmir'li her işadamının ve meslektaşlarımın sorumluluğudur.

Bizler, siyaset üstü bir yönetim anlayışını benimseyen, her meselede çözüm noktasında yer almak isteyen, İzmir'de yatırımların önünü açan, şehrin dinamiklerini harekete geçiren, iş yapma ve ortak hareket etmek için varını yoğunu ortaya koyan, yaşamlarının sonuna kadar İzmir’de yaşayacak olan, çocuklarının geleceği ve kendi çıkarını İzmir'in kalkınmasında gören anlayışa sahip gönüllüleriz.

Bu sorumluluk duygusu ile İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Müteahhitlrt Federasyonu Başkanı  Necip Nasır, Yönetim Kurulu ve bağlı dernekleri, İzmir Müeahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlar, Yönetim Kurulu ve bağlı dernekleri birlikte hareket ederek, İnşaat sektörü temsilcilerinin İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin oluşmasında etkin rol almasının tarihsel öneminin olduğu bu süreçte, yönetişim anlayışını tesis etmek için  değerli meslektaşlarımızın seçimlere katılım sağlamasını özellikle rica ediyoruz"