GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2020 Pazartesi 09:42

Karabağlar Belediyesi’nden örnek çalışma: Çocuklar koruma altında!

Karabağlar Belediyesi ilçe sınırlarında yaşayan çocuk ve gençlerin belası uyuşturucuyla mücadele konusunda teyakkuza geçti. Belediye bir dizi önlem alınması için karar alırken engelli ve engelsiz çocukların müzik eğitimi alarak bir orkestra kurulmasının önünü açtı.

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi çocukların geleceğinin planlanması konusunda önemli adımlar attı. Belediye meclisinin gündemine de gelen çocuk ve gençlerin korunması için bir dizi çalışma yapılması kararı alındı. Buna göre, ilçe sınırlarında yaşayan çocukların, gençlerin ve ailelerin uyuşturucu kullanımının zararları konusunda bilinçlendirilmeleri, ailelerin uyuşturucu kullanan çocuklarda görülen belirtiler konusunda bilgilendirilmeleri amacı ile ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile yapılabilecek ortak çalışmalar ve etkinlikler ile ilgili inceleme yapmak ve bu hususta görüş ve önerileri bildirmek amacı ile her ihtisas komisyonundan dan ikişer üyenin katılımı ile çalışma grubu kurulmasının kararı alındı. Karara, Sağlık-Hukuk- Burs ve Eğitim Komisyonu üyelerinin tamamı imza attı.

Belediye ikinci çalışmayı sosyal alanda yapma kararı aldı. İlçede yaşayan engelli engelsiz çocuklara yeteneklerine uygun müzik/ritim eğitimi verilip belediye bünyesinde kalıcı bir çocuk orkestrası oluşturulması için girişim başlattı. Çalışmanın, pandemi kısıtlamaları dolayısıyla idarenin uygun göreceği yer ve zamanlarda gerçekleşmesi için Engelliler -  Kültür ve Turizm – Burs ve Eğitim Komisyonları  ortak karar verdi. Ayrıca, Karabağlar ilçe sınırları içerisinde yaşayan engelli bireylerin okçuluk-atıcılık sporunun malzeme ve aletlerinin temini güç olduğundan oturarak voleybol, masa tenisi, tenis ve badminton sporunun yapılması için çalışma başlattı.  Karar, Spor Genç ve Çocuk–Engelliler Komisyonu üyelerinin onayıyla komisyonlardan geçti.