GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2020 Pazartesi 09:45

Eşine şiddet uygulayan işten atılacaktı: O madde geçmedi!

Bayraklı Belediyesi’nde çalışan personeller ile ilgili olarak eşine şiddet uygulaması ve adli makamlarca ceza alması halinde işten atılmasını öngören meclis önergesi kabul edilmedi. İhtisas komisyonları böyle bir maddenin toplu sözleşme görüşmelerinde uygulanmasının hukuken mümkün olmadığını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi “eşine şiddet uygulayan ve bu konuda adli makamlarca cezai yaptırıma maruz bırakılan personelin iş akdinin sonlandırılması veya disiplin yaptırımı uygulanması” konusunda karar aldı. Belediye yönetimi işçilerin bağlı bulunduğu sendika ile yapılan toplu sözleşme maddeleri arasına bu maddeyi koymak istedi. Önerge belediye meclisinin gündemine gelirken konu değerlendirilmek üzere ihtisas komisyonlarına gönderildi.

Hukuk, Eğitim, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları ilgili maddeyi ayrıntılı bir şekilde inceledikten sonra önergeyi oy birliğiyle ret etti. Komisyonlar, bir personelin iş akdinin ancak yüz kızartıcı suç işlemesi halinde sonlanabileceğini, bunun da konularının belli olduğunu, ceza üst sınırlarının kanunda yazdığı belirtildi. Belediye yönetiminin sendikayla yapacağı anlaşma maddesinin hukuken geçerli olmadığının da altı çizildi.