GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2021 Cuma 19:04

Gaziemir'deki kentsel dönüşüm için İZBETON devrede

Gaziemir'in Aktepe ve Emrez Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasındaki protokol ve özel teknik şartname Büyükşehir Meclisi'nden geçti.

Oktay GÜÇTEKİN-EGEDESONSÖZ- Gaziemir'in Aktepe ve Emrez Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm alanında I. etap olarak belirlenen alanın dönüşüm çalışmaları için önemli bir adım atıldı.

Dönüşümün başlaması için ihaleye hazır olduğu belirtilen bölgede çalışmaların hızlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON A.Ş. arasında protokol düzenlenmişti.

Protokol ile eki olan “Özel Teknik Şartname”nin mecliste oybirliği onay aldı. Konu ile ilgili olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda açıklamalarda bulundu. Arda, "İlçem Gaziemir adına tarihi bir kararın altına imza atıldı. Aktepe-Emrez bölgesi İzmir'i tek parçada kentsel dönüşüm anlamında en büyük alanının kapsıyor. 5 Ağustos 2012'de kentsel dönüşüm alanı olarak belirleniyor ve Büyükşehir Belediyesi bu alandaki hazine arazilerin belediye ye devri ile ilgili yazışma yapılıyor ancak buradaki alanların devri gerçekleşmiyor. 6 yıl süren davaların neticesinde araziler Büyükşehir'e devrediliyor. Bu devirler gerçekleştikten sonra kentsel dönüşüm daire başkanlığımız hızlı bir çalışma yürütüyor ve 2 defa ihaleye çıkıldı ancak hiçbir firma ihaleye katılmadı. Seçim sonrası Tunç Başkanımız ile görüşmemizin ardından İZBETON aracılığı ile start verelim devamı gelir diye. Bu konuda bizi destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Nihayet kentsel dönüşüm projesi belediye şirketi aracılığı ile start alıyor" diye konuştu.