GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2018 Salı 11:09

CHP İzmir'de o ilçe başkanı istifa mı ediyor?

Bornova İlçe Başkanı Kavalar’ın milletvekili adaylığı için yürüttüğü görevinden istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi. Kavalar konuyla ilgili, “Tek başıma karar vermem. İl başkanımızla bir görüşme yapacağım. Bir karara varacağız. İstifa etmemiz partimizin menfaatineyse o da olur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise (CHP) yeni dönemde oluşturulacak milletvekili aday listeleri için kulisler hareketlendi.

İzmir’de çok sayıda isim adaylığa göz kırparken görevde olanların ise durumu henüz net değil. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreler sürecinde, ‘İlerleyen süreçte görev düşünenler kongrelerde aday olmasın’ talimatına rağmen kentteki bazı ilçe başkanlarının istifaya hazırlandığı öğrenildi.

Şu aşamada İzmir Örgütü’nde en çok öne çıkan isim Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar oldu. Genel merkezden örgütlere 21 Nisan’da gönderilen resmi yazıda görevde olan başkanlardan milletvekili adaylığı düşünenlerin istifa etmeleri gerektiği belirtildi. Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın imzasının yer aldığı belgeye göre görevde olan isimlerin 26 Nisan Perşembe günü sat 17:00’ye kadar istifa etmeleri isteniyor. Kavalar’ın da genel merkez talimatına göre hareket edeceği ve görevini bırakacağı öğrenildi.  

İL BAŞKANIYLA GÖRÜŞECEĞİM, TEK BAŞIMA KARAR VERMEM!
Egedesonsöz’e konuşan İlçe Başkanı Kavalar, “Örgütümle görüşmeden hareket etmeyeceğim. Tek başıma karar vermem. İl başkanımızla bir görüşme yapacağım. Bir karara varacağız. İstifa etmemiz partimizin menfaatineyse o da olur. Uygun olmayacaksa partimizin ilçe başkanlığı görevini onurumuzla yapacağız. Seçimlerde memleketimiz ve partimiz için gerekeni yapacağız. Zaten baskın seçim olabilir diye bir beklentimiz vardı. Hazırlıklarımızı yaptık. Önceki dönemde de ilçe başkanlığı yapıyordum, yeni dönemde de hazırdık” dedi.

BIRAKIRSA YERİNE BALCIOĞLU GELEBİLİR
Kavalar’ın olası istifası gerçekleşirse Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkanı Okan Balcıoğlu’nun yeni başkan olabileceği ifade edildi.