GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 13:27

Büyükşehir’den o projeye başvuru: Halkın Bakkalı vitrinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını boyunca kooperatiflerin ürünlerinin satıldığı ve kampanyalarda öne çıkan “Halkın Bakkalı Sanal Market” uygulamasıyla yarışmaya katıldı. Belediye,   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke genelinde 238 milyon TL destek vereceği Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’na başvuru yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alan ve pandemi döneminde açılışları yapılan “Halkın Bakkalı Sanal Market” uygulaması görücüye çıktı. Büyükşehir, projeyi işleten Grand Plaza Şirketi aracılığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansı bünyesinde başlatılan 238 milyon TL bütçeli Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı’na başvuru yaptı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen projede en iyisi olmak isteyen Büyükşehir vitrine pandemi döneminde büyük ilgi gören projesiyle çıkma kararı aldı. Proje, dar gelirliler için bir umut olmuş, yardım kampanyasında belirlenen paketler hayırseverler tarafından alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.

NELER VAR?
Halkın Bakkalı Sanal Market Uygulaması’nda Türkiye'nin dört bir yanından 30 kooperatiften 300 çeşit ürünün yer aldığı Halkın Bakkalı'nda taze, kurutulmuş sebze ve meyve, et, bakliyat, zeytin, zeytinyağı, salça, süt ürünleri, reçel, çay, şifalı otlar ve yağlar bulunuyor. Halkın Bakkalı'nın üst katında ise yurttaşlara kahvaltı ve sıcak süt satışı bulunuyor.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı program kapsamında kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının şu alandaki projelerini kabul etti:

1-Virüsün yayılımının önlenmesine yönelik projeler

2-COVID-19 salgınına karşı önleyici ve koruyucu tedbirler kapsamında acil ihtiyaç duyulan ürün, hizmet ve organizasyonların geliştirilerek uygulanmasına yönelik projeler

3-Salgının ekonomiye negatif etkilerinin azaltılması yönelik projeler