GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 12:51

Gaziemir Belediyesi’nde memurlar iş bıraktı: Ankara'ya yürüyecekler!

Sendika, toplu sözleşme iptalinin kabul edilemez olduğunu belirtirken, sözleşmeli memurlar dışında 130 memur, iş bırakarak belediye önünde eylem yaptı. Memurlar, tepkilerini Ankara’ya yürüyerek devam ettirecek

EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi’nde Yerel-Sen’e bağlı çalışan memurlar, iş bırakma eyleminde bulundu. Sendikaya bağlı sözleşmeli çalışan, kronik rahatsızlığı olan memurların yanı sıra 130 memur, belediye önünde eylem yaptı. Gaziemirlilerden, iş bırakma eylemi nedeniyle anlayış bekleyen memurlar, “Halkımızın işini göremediğimiz için üzgünüz. Hakkımızın gasp edildiğini bilmelerini istiyoruz” dediler.

Basın açıklamaları ve diğer eylemlerin dikkate alınmadığını, iş bırakma eylemi yapmaya mecbur bırakıldıklarını belirten sendika temsilcileri, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdiler:

KARAR, HUKUKA UYGUN DEĞİL
“145 gündür, Gaziemir Belediyesi memur çalışanlarının haklı ve yasal eylemlerine şahit oluyorsunuz. Bu eylemlerin nedeni 2019 yılında Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda ile sendikamız Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube arasında imzalanan sosyal denge tazminatının, asılsız ve hukuka dayanmayan nedenlerle sayın başkan tarafından kesilmesi ve memur çalışanların mağdur edilmesidir. Söz konusu toplu sözleşme ücreti belediyede çalışan memurlara 15 yıldır ödenen bir ücrettir. Yasal haktır. İş bırakma eylemi yapmak zorunda kaldık. Gaziemirlilerin belediyedeki işlerini yapamadığımız için üzgünüz. Halkımızı, tüm belediye emekçilerini, yaşanan bu hak gaspında yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bir belediye başkanı düşünün ki; evindeki iki evladını ayırt eden bir düşünce ve davranış yapısına sahip olan bir baba gibi davranmaktadır. İşçi kardeşlerimizle geçtiğimiz günlerde yüzde 40 zamla imzalanan sözleşme için biz memurlar olarak çok sevindik. Ancak memurlarla beraber karşılıklı imzaladığınız toplu sözleşme ücretinin belediye başkanı tarafından kesilmesi de bizleri fazlasıyla üzmektedir. Emek, adalet ve insanca yaşamak için alanlarda olmaya devam edeceğiz. İş bırakma eyleminden de sonuç alamazsak, Ankara’ya yürüyeceğiz”