GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Eylül 2021 Salı 18:01

Boşanmak isteyen eşini 38 yerinden bıçaklamıştı... Dava ertelendi!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Aycan Kıncı’yı (23), davet ettiği dönercide 38 bıçak darbesiyle ağır yaralayan Burak Kıncı (26) hakkında, görülen dava 12 Ekim 2021 tarihine ertelendi.

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka ilçesinde yaşayan Burak Kıncı iddiaya göre, geçen yıl 3 Kasım günü, boşanma davası açan eşi Aycan Kıncı'yı konuşmak için dönerciye davet etmiş ve barışma teklifinde bulunmuştu. Ancak genç kadının barışma teklifini geri çevirmesine sinirlenen Kıncı, cebinden çıkardığı bıçakla eşini, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

38 bıçak darbesiyle ağır yaralanan 2 çocuk annesi Kıncı, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edilmiş. Burak Kıncı ise polis tarafından gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Celsede ilk olarak geçen celsede sanığın cezai ehliyetinin tam olup olmadığının belirlenmesi için istenen raporun Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden geldiği belirtildi. Mahkeme başkanının raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu açıkladı.

Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı, tutuklu koca Burak Kıncı hakkında 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve dava görülmeye başlanmıştı. Bugün gerçekleşen duruşmada, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan Kıncı’nın akıbetinin 12 Ekim 2021 tarihinde karara bağlanacağı sonucu çıktı.

Davada, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri hazır bulundu.