GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
17 Nisan 2019 Çarşamba 11:41

Balçova’daki AVM projesine Bakanlık'tan yeni vize!

Mahkeme tarafından Çevre Etkilendirme Raporu (ÇED) iptal edilen ve Balçova’da yapımı süren İstinye Park AVM ve otel projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden ÇED onayı verdi.

Doğan BULUT/EGEDESONSÖZ- Üçkuyular’da yapımı süren İstinye Park AVM ve otel projesi için yeni karar verildi. 

Projenin başlangıcından itibaren devam eden mahkeme süreçlerinde planların iptal edilmesi istenirken daha önce alanda bulunan Balçova Vergi Dairesi’nin taşınması ve Maliye Meslek Lisesi’nin ikiye bölünmesine itiraz edilmişti. Davalar sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni plan yaparak “eşdeğer alanı” belirledi.  İzmir 2. İdare Mahkemesi’ndeki kararın ardından 3. İdare Mahkemesi de “eşdeğer alan ayrılmadığı” gerekçesiyle sadece okul ve vergi dairesi alanına ilişkin yapılan planı iptal etmişti.
Bunun üzerine Orjin Gayrimenkul A.Ş. yetkililer yeniden ÇED raporu hazırladı ve Bakanlığa sundu. Raporda önceki davada itiraz edilen eşdeğer alan sorunun yeni planlama ile çözüldüğü vurgulandı. İmar planından yapılan düzenlemeyi dosyaya ekleyen firma, mahkemenin vermiş olduğu diğer kararlar hakkında da (trafik yoğunluğu için önlemler, su ve toz oluşumunun giderilmesi, atık probleminin çözülmesi vb) adımların atılacağını rapora eklendi.

Hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu ve bakanlıktan ÇED onayı geldi.

Türkiye’nin en büyük AVM projelerinden biri olacak olan İstinye Park AVM, 460 milyon yatırımla yapımı tamamlanmak üzere. Proje içerisinde, AVM’nin yanı sıra 300 mağaza ve 211 odalı otel yapılacak.