GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
27 Mart 2019 Çarşamba 16:26

Gaziemir yıllardır bu haberi bekliyordu: Resmen karar verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’de sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin ikinci, Karabağlar Uzundere’de yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinin üçüncü etabı için ihale tarihini belirlemesinin ardından bir kez daha düğmeye bastı. Büyükşehir Belediyesi gelinen noktada, ‘Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 1’inci Etap Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi’ noktasında ihale kararı aldı. Ayrıca inşaatın 24 ayda biteceği belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ‘yüzde yüz uzlaşı’ parolası ve ‘evim yeni komşum aynı’ mottosuyla hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri devam ederken flaş bir gelişme yaşandı.

Gaziemir’in Aktepe- Emrez bölgesinde yaşamlarını sürdüren ve uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşları sevindiren haber geldi. Geçtiğimiz Ocak ayında yeni dönemde hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısı gerçekleşmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu o buluşmada, “Kentsel dönüşümde ülkemize örnek uygulamaları gerçekleştirdiğimiz Uzundere, Örnekköy’den sonra Aktepe-Emrez’de de uzlaşmalara başlıyoruz. Sonsuz teşekkürler ediyorum. Başardık! Türkiye’de ilk defa mevcut binaları yıkarak, yerine yenisini, depreme dayanıklısını, her türlü ihtiyacı karşılayacak alanları yaparak, kimsenin burnunu kanatmadan, bir kuruş paraya ihtiyaç olmadan kentsel dönüşümü başardık” açıklamasını yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Örnekköy’ün ikinci, Uzundere’nin de üçüncü etabı için ihale tarihini açıklayan Büyükşehir Belediyesi bu kez Aktepe-Emrez’in ilk etap projesi noktasında kolları sıvadı. Verilen bilgiye göre; 23 Mayıs Perşembe günü ihale gerçekleşecek.

İnşaat işinin 720 günlük (24) sürede tamamlanacağı belirtilirken geçici teminat miktarının da 6 milyon 232 bin 715 TL olduğu aktarıldı.