GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Mart 2018 Perşembe 17:26

AK Parti’yi ziyaret eden Demirtaş o iddia için konuştu: Şu an aday değilim!

İl Başkanı Şengül’ü ziyaret eden Demirtaş, Özgener’in İZTO seçimlerinde AK Parti tarafından desteklendiğinin iddia edilmesinin sorulması  karşısında “Şu an başkan adayı değilim. Söylentiler üzerine konuşmak doğru değil. Yıllar boyu odamızda siyaset konuşulmadı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti.

Görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştiği ifade edilirken 9 Nisan’da yapılması planlanan oda seçimleri gündeme geldi. Şengül ayrıca Nisan ayının son döneminde gerçekleşecek il kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağını söyledi.

SİZE DANIŞMANLIK YAPMAYA HAZIRIZ
Buluşmada ilk önce İZTO Başkan Demirtaş konuştu. Şubat ayında il başkanlığına atanan Şengül’e nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaşl, “Aydın Şengül adını duyunca çok memnun olduk. Aydın Şengül teknik bir kişi. İl başkanlığı tecrübesine milletvekilliği tecrübesi de eklenince İzmir için güzel oldu. Siyasi partilerin il başkanlıkları partilerin illerdeki en büyük temsilcileridir. Size çok büyük görevler düşüyor. Biz meslek odaları olarak parti değiliz. İktidar partisi de değiliz muhalefet partisi de değiliz. Her türlü konuda size müşavirlik, danışmanlık yapmaya istediğiniz konuda bilgi vermeye hazırız” dedi.

DÜNYAYI İZMİR’DE TANIDIK, HOŞGÖRÜYÜ İZMİR’DE GÖRDÜK
Demirtaş’ın ardından konuşan Şengül ise, “Biz Ekrem Başkan’la uzun yıllardır tanışıyoruz. İzmir’in sorunlarını biliyoruz. Beraber uzun mücadeleler verdik. Projelerde ortak hareket ettik. Bize dosyalar illetti, biz de takipçisi olduk. İzmir’e nasıl katkı koyabiliriz diye ciddi çalışmalarımız oldu. İzmir’e kendimi borçlu hissediyorum. Aydın Şengül’ün yetişmesinde İzmir’in katkısı oldu. Dünyayı İzmir’de tanıdık, hoşgörüyü İzmir’de gördük. İzmir’e her türlü katkıyı koymaya çalışacağız. İzmir çatışmayı kavgayı sevmiyor. Tüm samimiyetimizle elimizden geleni yapacağız. Atandıktan sonra Aziz Bey ziyaretimize geldi. İzmir ile ilgili beklentilerini iletti. Bizde Ankara’da başbakanımızla görüştük. Sayın başbakanımıza İzmir’in inanılmaz sevgisi ve saygısı var. O da İzmir’e bakarken ayrım yapmadan bakıyor” açıklamasında bulundu.

AYDIN BEY BENİM ESKİ DOSTUM, SİYASİ PARTİ TURU YAPMIYORUZ
Demirtaş oda seçimi öncesinde siyasi partiler turu yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, “Aydın Şengül benim eski dostum. Atandığı zaman telefonla aradım. Başarı dilemek üzere bugün buraya geldim. CHP il başkanı da yeni. O beni ziyarete geldi ama ben ziyaret gidemedim. Her partiyi dolaşarak tur yapmıyoruz. Yeni atanan başkanlarımıza başarı diliyoruz” dedi.

SİYASET DIŞINDA BİR KURUMUZ, SÖYLENTİLER ÜZERİNDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL
Rakibi Mahmut Özgener’in AK Parti tarafından desteklenmesinin iddia edilmesi karşısında konuşan Demirtaş “Bizim seçim sistemimiz bugünden konuşmayı doğru bulmayan bir sistem. İki kademeli seçimimiz var. Meslek komitelerinden seçilmemiz gerekir ki yönetim kuruluna girelim ve başkanlığa aday olalım. Şu an birinci turdayız. Söylentiler üzerine konuşmak doğru değil. O parti onu destekliyor gibi sözler doğru değil. Her partiden üyemiz var. Yıllar boyu odamızda siyaset değil ülke sorunları konuşuldu. Kimse siyasi parti kimliği ile görev yapmıyor.  Biz siyasetin dışında bir kurumuz, siyaset yapacaksak orada durmaz siyasete gireriz. Şu an ben oda başkan adayı değilim. Ben önce kendi meslek grubumdan seçimlere giriyorum ve sonrasında bakarım destek varsa değerlendiririm ama bugünden bir şey konuşmam doğru değil” açıklamasında bulundu.

ŞUNU DESTEKLİYORUZ DİYE BİR AÇIKLAMAMIZ YOK!
AK Parti İl Başkanı Şengül ise, “Oda seçimlerinde herkese başarılar diliyoruz. Herkesin iyi niyetle elinden geleni yapacağına inanıyoruz. İzmir’de siyasi partimizi temsil eden kişi benim. Bizim çıkıp 'şunu destekliyoruz' diye bir açıklamamız yok. Ama bizim partimizden birileri birilerini destekleyebilir. Ekrem Bey’e nasıl çok kişi destek veriyorsa Mahmut Bey’e de destek veriyordur. Ben inanıyorum Mahmut Bey’e CHP’den ve diğer partilerden üye olanlar da destek verebilir. İlimiz için kim çalışırsa biz ona destek veririz” diye konuştu.

İL KONGRESİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM KATILACAK
Yürütülen kongre süreciyle ilgili konuşan Şengül, “Siyasette kadınları ve gençleri önemsiyorum. Nisan’ın ilk haftasında ilçe kongreleri bitecek. İl kongremizi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın programına göre Nisan ayında yapmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız katılacak. Ondan sonra da 2019 yerel seçim hazırlığına başlayacağız” açıklamasında bulundu.