GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
28 Ocak 2023 Cumartesi

Yarınlara Başlamak!

“Doğmak ve ölmek en kolayı da insan yaşarken zorlanır asıl” 

Hangi satır arasından aklıma düştü hangi kitabın bendeki izi bu cümle? Hangi yazarın hangi şairin bilmek zor, hatırlamak pek mümkün değil ama öyle bir içime işlemiş ki altını çizdiğim satırlar.

Doğmak kolay, ölmek kolay.

Ama yaşamak!

Dört elle geleceğe sarılarak, geçmişten dersler alarak, sevdiklerine tutunarak, kendine dürüst davranarak, vicdanına sahip çıkarak, özünü kaybetmeden çoğalarak, anlam katarak, doyasıya tadına çıkararak…

Ama Yaşamak!

Her sabah uyandığında yaşadığına şükrederek, sağlığına sahip olduklarına müteşekkir olarak.

Yeter mi?

Kendin için yaşamaya ne kadar daha devam edebilirsin? Keyif çatmak mıdır bu dünyaya geliş nedenin? Bu dünyadaki işgalin sadece seni mi mutlu ediyor?

Yaşamak bu kadar ucuz mu? Yaşamın gayesi bir tek senin arzuların mı?

Sadece kendini mutlu ettiğin, kendini düşündüğün, kendini sevdiğin, kendi elini tuttuğun, aynadaki kendine hayran olduğun bir yaşam mı?

Zorsa yaşamak, böylesi zor bence eğer yaşamak diyorsan böylesine…

Bir amacın var illaki bu Dünyada.

İnsanlık Görevi için uyan bir sabahına. Dünyanın süregelen düzenine bir katkı da sen koy mesela. Arıların karıncaların yaptığı gibi bir katkı da sen koy. Üret, topla, sür, dik, dağıt, öğret, yardım et gayret et…

Yaşamak eyleme geçebilmektir çoğu zaman. Hep yeniden başlayabilmek. Çalışabilmek, üretebilmek, kapladığı alan için ufak bir karşılıktır faydalı olabilmek, el verebilmek, yarar sağlayabilmek.

Bilerek iyilik yapabilmek. Toplumun en küçük zerreciği bir birey olarak iyilikle çoğalmak, iyilikleri çoğaltmak.

Rast gele veya amaçsız değil…Bile bile, göre göre iyilikte öncü olabilmek. Özünde iyi olmak.

İyi olmak için kendini unutman gerekmez. Kendini yüceltmen de gerekmez. Sadece iyi olmayı seçersin, herhangi bir çaba gerektirmez, bir maske istemez, aynadaki de sensindir iç sesin de kulak verdiğinde aynıdır sorgulatmaz, küçümsemez eleştirmez sadece iyisindir o kadar basit o kadar saf o kadar katıksız sen!

Öteki olmadan, karşılık beklemeden sevinçli bir ruh hali. Bir insanın Dünya üzerindeki en büyük zenginliği.

Yaşanacak on binlerce yılın yok, Kaderin senin ellerinde aslına bakarsan. Yaşadığın sürece iyi ol ki yaşamının sınırlarını zorla. Yaşadığın yılları yaşamadıklarınla çoğalt. Ölümsüzlük mümkün.

İyi olmayı seç…

Sadece iyi.

Yarınlara başla iyi olarak, iyi kalarak, iyiyi seçerek.

İyi ol!