GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Son çırpınışlar

Müjde diye verilen doğalgaz haberi,dokuzuncu kez tekrarlandı. Müjde olma niteliğini yıllar önce yitirmiş olan haber,piarnitelikli bir halkla ilişkiler çabası olmaktan öteye geçemedi.

Ak Parti’nin 2004’ten beri dokuz kez tekrarladığı doğalgaz haberi nasıl müjde olabilir? Buna seçmen karar verecek!

Sıkılmadan tekrar edelim:

1- 9 Eylül 2004, Akçakoca’da zengin doğalgaz bulundu!
2- 26 Kasım 2006, Akçakoca’da doğalgazdan sonra petrol umudu!

3- 20 Mayıs 2007, Karadeniz’de bulunan doğalgaz devreye giriyor.

4-26 Ağustos 2007, Karadeniz’de petrol bulundu.

5-15 Mayıs 2009, Sakarya’da doğalgaz bulundu.

6-17 Haziran 2010,yeni doğalgaz rezervi bulundu.

7-29 Mart 2011, Akçakoca İlçesi açıklarındaki 4’üncü doğalgaz üretim platformunun devreye girmesiyle günlük 250 bin metreküp olan doğalgaz üretimi 600 bin metreküpe çıkacak.

8-25 Ağustos 2012,Enerji Bakanı Taner, Hakkâri civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaşıldığını ancak terör nedeniyle aramaya başlanamadığını açıkladı.

9- 21 Ağustos 2020’de Sayın Erdoğan’ın müjde diye açıkladığı 320 milyar metreküp doğalgaz.
 

Sırada müjde değerini yitirmiş daha nice konu var, defalarca gündeme gelen ve unutulan. Yakın gelecekte erken seçim tartışmaları yoğunlaştığındaboryum, toryum, uranyum, sodyum, kayagazı, kayapetrolü…müjdelerini duyabiliriz.

***

Hayvan yemi, tarımsal gübre ve ilaç, sap, saman, peynir, tereyağı, meyve tozu… gibi5.500 çeşit gıda ürününüithal eden Türkiye’de, ithalatçı firmaların dışında kimler heyecanlanabilir?

Kimleri zengin edebilir? 

Zavallı çiftçilerinürettiklerini satıp borçlarını ödeyeceği bir zamanda5.500 çeşit gıda ürününü “gümrük vergisi sıfır” ithalat kararnamesi yayımlayanlar ne yapmak istiyor?

Bu müjde kimlere veriliyor?

Çiftçilere mi yoksa torpilli ithalatçılara mı?

***

Boryum, toryum, uranyum, sodyum, kayagazı, kayapetrolü…her biri en azından birkaç trilyon dolar değerinde olan yeraltı zenginliklerimizi duyduğunuzda bu ülkede karada ölüm olmadığına inanın!

Kulağa çok hoş gelen bu tür haberleri 70’li yıllarda Erbakan sıklıkla gündeme getirirdi. Hoca’nın çokça tekrar ettiği konferanslarıhatırlayanlar, yedekteyüzlerce tekrarlanmış nice müjde paketlerinin olduğunu görecektir.

Aynı projeler Refah Partisi döneminde de gündeme geldi. Bunlardan biri de Tekirdağ’da tespit edilen1.5 trilyon metreküp rezerve sahip olan doğalgazdı.

Yakında Ak Parti,Erbakan’ın doğal kaynaklar listesini ve rezerv miktarlarınımüjde diye açıklarsa şaşırmayın. 

Buna benzer müjdeleri duyacağız. Ama şu sorunun yanıtını hiçbir Ak Partili yetkiliden alamayacağız:

20 yıldır aklınız neredeydi?

Türkiye’yi Erbakan’ın ağır sanayi, harp sanayi, uçak motoru, fabrika yapan fabrika, motor fabrikaları, takım tezgahları, elektronik sanayi, kağıt, yem, gübre, şeker fabrikaları… hedefinden kim uzaklaştırdı?

Kılıçdaroğlu mu?

Lütfen yanıt verin!

Tarım ve hayvancılıktan, ormanlardan, su kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasından, Türkiye’nin bitki ve hayvan çeşitliliğinin artırılmasından…vazgeçip her türlü bakliyatı, arpayı, buğdayı, sebzeyi, meyveyi, GDO’lu tohumları, eti, sütü, peyniri, tereyağını, sapı, samanı… ithal etmek kimin icraatı?

Kılçdaroğlu’nun mu?

Yerli ve milli bütün yem ve gübre fabrikalarını satarak veya kapatarak ülke tarım ve hayvancılığını sömürge tarım ve hayvancılığına dönüştürmek… yerli ve milli bir Türkiye özlemini yok etmek… hangi iktidarın başarısı?!

CHP’nin mi?

Bu soruları kim yanıtlayacak?

20 yılda derelerin altından ve üstünden bu kadar su aktıktan sona erkenseçim öncesinde iktidarın son çırpınışlarını duyduğunuzda kimse şaşırmasın!

Erken seçimdeCumhur İttifakı’nın seçim bildirgesinde “Kâğıt parayı kaldırıp elektronik paraya geçeceğiz” diye bir vaatte bulunursa da şaşırmayın!

En azından ben şaşırmayacağım!

Sizi bilemem