GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ali SÖZER
YAZARLAR
10 Nisan 2017 Pazartesi

Namus ve şeref değerlerimizde indirim yapamayız

Ahlaki doğrular, etik değerler ve ahlaki antik kodlarımızdan indirim yapamayız. Erdemli olmanın ölçüleri ve sınırları, toplumca belirlenmiştir. Namusumuzu taksitlendirmek diye bir şey yoktur. Türkiye, çirkinliğin istilasına teslim olmayacaktır.

İnsanı yazıya dökmek zordur. Ama sevginin adı, korkulan şeye aşık olmaksa, onu reddederim. Korkan yüreklere de, zorla misafir olunmaz. Hain gülüşler ve ikiyüzlü taktikler hemen fark edilir.

Ahlaksız ve utanmaz sahte fikirlere, bu güç geçit vermez. Zalimlere ve acımasızlara karşı suç işleme izni verilmez.

Düğümü kör etmeye çalışanlar, bize hiçbir zaman şeref katmaz. Yandaş TV ler tarafından, anestiziye tutuluyoruz. Sahnelenen oyunda, iyi adamlara, oynaması gereken en kötü rol biçilmesi tesadüf değildir.

Büyük petrol’ün despot ahbabı, vahşi kapitalizmin, Boston’un en yüksek binası Prudential Tower‘ın en üst katındaki yemekte aldıkları kararların farkındayız.

Bu referandum, kendi  bahçemizdeki ayrılıkçı otların temizlenmesi konusunda bir fırsattır. Bu referandum, kimi insanların gölgesinden çıkma fırsatıdır.

Kapitalizmin ana oyuncularına, ekonomik tetikçilere ve ekonomik çakallara boyun mu eğeceğiz?

Hıçkırıkların dini olmadığı dünyamızda, bizler her alanda koordinatlarımızı, Atatürk Cumhuriyet’in den almışız.

Bugün Türkiye’de, taraf tutma, cahillik ve çok konuşmaktan başka olumlu sonuç veren yeni bir hayat kuramıyoruz

Bizler birkaç tıfıl değiliz Cumhuriyet ve Demokrasiden yana tarafız. şerden yana değiliz. Elbette hayırdan yana tarafız.