GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
30 Eylül 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“Umut” o tüylü yaratıktır -

Ruhta tüneyen -

Ve sözsüz bir ezgiyi -

Dilinden- hiç düşürmeyen -

(Emily Dickinson)

Bu bir ‘yolculuk’ çağrısıdır!

Yolcularımızın yola çıkmadan önce maskelerini takmaları, hijyen ve mesafe kurallarına uymaları önemle rica olunur. Çıkacağınız yolculukta güzergahı belirlemeden önce lütfen listeyi aşağıya kaydırınız ve listeden belirlediğiniz güzergaha göre gerçekleşecek etkinliklerin ‘iptal edilmesi’ durumunu da dikkate alarak gerekli güncellemeleri yapmanız da önemle duyurduğumuz bilgiler arasındadır.

İyi yolculuklar dileriz.

İzmir’ de Bu Hafta!

Arena’ da 2 Ekim’ de Kalben konseri olacak.

Kültürpark Açıkhava’ da 2 Ekim Sertap Erener, 4 Ekim Sagopa Kajmer, 7 Ekim Mabel Matiz konserlerini izleyebilirsiniz.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ nin Ekim ayı programı kapsamında 1 Ekim’ deki “Müze Konseri” İzmir Arkeoloji Müzesi’ nde ve 5 Ekim’ deki “Antik Aryalar Konseri” de Bornova Kültür Sanat Merkezi Açıkhava Sahnesi’ nde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla Kolektif Hayal Gücü’ nün 30 Eylül ve 1 Ekim’ de Kültürpark Mogambo’ da orkestra çalışmaları olacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu’ nun Ekim ayı programı kapsamında 1- 3- 6 Ekim’ de Konak Sahnesi’ nde “Bir Düş Gibi (Cahide Sonku)”, 1- 3- 6 Ekim’ de Karşıyaka Sahnesi’ nde “Vahşet Tanrısı”, 1- 3- 6 Ekim’ de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’ nde “Yıldızların Altında” ve 3 Ekim’ de Urla Sahnesi’ nde “İki Bekâr” oyunları sahnelenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi’ nin “Gangster” oyunu 30 Eylül ve 1- 2- 3 Ekim’ de İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde sahnelenecek. Ayrıca “Don Kişot’ un Rüyası” oyununu da 1- 5 Ekim tarihleri arasında İzmir Sanat’ ta izleyebilirsiniz.

Tiyatrolog’ un “Karanlık Kutu” oyununu Alsancak’ taki sahnelerinde 2- 3- 4 Ekim’ de izleyebilirsiniz. 

Tiyatro Peron 2 Ekim’ de “Dario Fo’ dan Klakson Borazanlar ve Bırtlar” oyunu ile perde açıyor. 

Alaçatı Turizm Derneği’ nin organizasyonu ile 1- 4 Ekim tarihlerinde “Alaçatı 4 Mevsim Sanat” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında 30 sanatçının, 30 farklı mekânda, 200’ e yakın eserleri sergilenecek.  

Doğa fotoğrafçısı Cemal Gülas, 1990 yılında araştırmalarına başladığı Asya Ekspedisyonu Kayıp Coğrafyalar Projesi ile ekibini kurar ve bu ekip 2 buçuk yıl boyunca 9 metrekarelik bir kamyon kabinini barınma, beslenme, ofis ve ulaşım ihtiyaçları doğrultusunda kullanarak 80.000 km yol katederler, görsel ve yazılı arşiv oluştururlar. Bugün ise “Asya Kayıp Coğrafyalar” ismiyle hazırladıkları fotoğraf sergilerini 2 Ekim- 31 Aralık tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ nde ziyaret edebilirsiniz.   

Çetin Erokay’ ın Resim Sergisi 3 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında Pintura Sanat Galerisi’ nde ziyarete açık olacak.

Atölye Kırmızı Sanat Galerisi’ nde Kütahya çinilerinden oluşan sergi hâlâ ziyarete açık.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin gösterildiği Kısalar YouTube kanalında her Cuma 19: 00’ da yeni filmler gösterimde. Bilginize!

Karaca Sineması’ nda 2- 8 Ekim tarihleri arasında “Yaza Veda Seçkisi” adıyla “Bir Ayrılık”, “Annem Hakkında Her Şey”, “Paris, Texas”, “Climax”, “Cesaretin Var mı Aşka?”, “Arizona Dream”, “Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi”, “Soğuk Savaş”, “Apocalypse Now”, “Buena Vista Social Club”, “Straight Story” 11 film gösterimde olacak. Bu seçki kaçmaz.

Birkaç Duyuru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında düzenlenen Uluslararası Heykel Çalıştayı’ nda hazırlanan heykellerden 6’ sı Karşıyaka’ da Halk Park’ a yerleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası 29 Ekim’ de açılıyormuş. İçinde 2023 kişilik konser salonu, 500 kişilik küçük konser salonu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müzesi, restoranlar, kafeteryalar, kiralanabilir ofisler ve ticari alanlar bulunuyormuş.

İtalya Sanat ve Deneme Sinemaları Federasyonu, senaryolarını sahneleme becerisi ve oyunculara yönelik yönlendirmelerindeki başarısından dolayı bu yılki ödüllerini Ferzan Özpetek’ e vereceklerini açıklamış.

Ferzan Özpetek’ in merakla beklenen yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne” filminin çekimlerine önümüzdeki yıl Türkiye’ de başlayacakmış ve film 2022 yılında vizyonda olacakmış.

Hayatta kalma mücadelesine hayran kaldığım ve aramızdan ayrıldığında gerçekten hüznü dibine kadar hissettiğim Neslican Tay’ ın hayatını anlatan “Yaşım 19” kitabı çıktı.

Rap dünyasından son haberler. Norm Ender yeni şarkısı “İhtiyacım Yok” u yayınladı ve Gazapizm ile Gaye Su Akyol’ un “Perişan” isimli düeti de çok beğenildi.

Moschino’ nun 2021 İlkbahar/ Yaz kleksiyonunun kuklalarla yapılan defilesini izlediniz mi? İzleyin.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz