GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
16 Eylül 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“Beni böyle perişan eden şey umuttu... ” (Edgar Allan Poe)

Umudum vardı benim…

Hayallerle desteklediğim…

18- 20 Eylül tarihleri arasında Urla’ ya kamp kurmayı, caz festivalindeki konserlerden İlhan Erşahin’ i, Kenan Doğulu’ yu, Cansu Nihal Akarsu’ yu dinlemeyi, dalganın sesine müziği eklemeyi, deniz havasına coşku havasını da katmayı, hatta “keşke Melis Sökmen’ de bu festivale gelseydi, onun sesinden de iki şarkı dinleseydik” diyebilmeyi hayal etmiştim. Ancak pandemi sebebiyle alınan önlemler gereği festival iptal edildi.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek tüm etkinlikler de aynı gerekçe ile iptal edildi. Bilginize!  

Türk Eğitim Vakfı ve Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi- Portakal Çiçeği’ nin katkılarıyla hayata geçen “Bulaşıcı Olan İyiliktir” projesi kapsamında yer alan eserler coronadan hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimine katkıda bulunulması amacıyla 15 Eylül’ den itibaren www.portart.org adresinden hem ziyarete açıldı hem de satışa çıktı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi sezon açılışını 14 Eylül’ de Türk Bestecileri Konseri ile açtı. Efes Odeon’ da 18 Eylül’ de Antik Aryalar Konseri ve 21 Eylül’ de Klarinet ve Dans ile 23 Eylül’ de Tarihi Havagazı Fabrikası’ nda da Mozart Seçkileri’ ni izleyebilirsiniz.  

İzmir Devlet Tiyatrosu programı kapsamında 17 ve 19 Eylül’ de “İki Bekâr” oyunu ile 22 Eylül’ de “Vahşet Tanrısı” oyunu (prömiyer) Konak Sahnesi’ nde, 15- 17- 19 Eylül’ de “Annemin Son Çığlıkları” ile 22 Eylül’ de “İki Bekâr” oyunu Karşıyaka Sahnesi’ nde ve “Yıldızların Altında” oyununu da 15- 17- 19- 22 Eylül’ de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’ nde izleyebilirsiniz.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ nda 18 Eylül’ de “Notre Dame’ ın Kamburu Quasimodo Müzikali” ve 21 Eylül’ de “Pencere” oyunları sahnelenecek.

“Cem Yılmaz- Diamond Elite Platinum Plus” 18 ve 19 Eylül’ de Çeşme Açıkhava’ da. 

Hasan Can Kaya ile Stand- Up” gösteriyi 16 Eylül’ de, “Mesut Süre- Siz Hepiniz Ben Tek”  21 Eylül’ de ve Doğu Demirkol gösterisi de 23 Eylül’ de Bostanlı Suat Taşer’ de.

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi üyelerinden Tiyatrolog tarafından sahnelenecek “Karanlık Kutu” oyunu 18 Eylül’ de Alsancak’ taki sahnelerinde. Oyun Eylül ayı boyunca sahnelenecek, biletlerinizi www.biletinial.com adresinden satın alabilirsiniz ve oyun yetişkinler için. Ayrıca Tiyatrolog Akdemi’ nin 2019- 2020 sezonu Öğrenci Oyunları Festivali 22 Eylül’ de “Tanrı” oyunu ile başlıyor. Oyun Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi’ nde sahnelenecek.

Humans Urla’ da 18 Eylül’ de Cem Adrian’ ı dinleyebilirsiniz.

Kültürpark Açıkhava’ da 16 Eylül’ de Levent Yüksel, 17 Eylül’ de Koray Avcı, 19 Eylül’ de Tan Taşçı, 22 Eylül’ de Yıldız Tilbe ve 23 Eylül’ de Adamlar konserleri var.

Echo Performance Hall’ de 18 Eylül’ de Necati ve Saykolar konseri var.

Karaca Kültür Merkezi’ nden çağrı var. 28 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “Cumhuriyet Sergisi” isimli sergiye katılmak isteyen sanatçılar başvurularını 30 Eylül’ e kadar yapabilirler.

Karaca Sineması’ nda 18 Eylül’ den itibaren Fatih Akın’ ın yönettiği “Duvara Karşı” filmini ve iki dalda Nobel Ödülü sahibi “Radyoaktif” filmini izleyebilirsiniz.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin yayınlandığı Kısalar YouTube kanalında 15 Eylül’ de “Suflör” ve 22 Eylül’ de “Iscı” filmleri gösterimde.

Atölye Kırmızı Sanat Galerisi’ nde 18 Eylül- 18 Ekim tarihleri arasında “Kadim Ateş Sanatı- Çini ve Seramik Sergisi’ ni ziyaret edebilirsiniz. Bu hafta da hatırlatalım.

Ayfer Tunç’ un “Kapak Kızı” ve “Yeşil Peri Gecesi” kitaplarının devamı niteliğinde ve “karakterimiz Osman’ a da söz hakkı vermek istedim” dediği yeni kitabı “Osman” çıktı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 48. kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin 18 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamdan yayınlanacağını hatırlatalım.

Podacto’ yu takip ediyorsunuz değil mi?

Ben ne mi istiyorum?

İstanbul Modern’ de, kurulduğu günden bu yana (2004) Türkiye modern ve çağdaş sanatının eserlerinden oluşan yedi koleksiyon sergisini gezebilmeyi. Sergide kimler yok ki! Mehmet Güleryüz, Fahrelnissa Zeid… 

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz.