GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Abdi KARAGÖZOĞLU
YAZARLAR
20 Eylül 2018 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi'ne Özgener Torbalı Belediyesi'ne Olgun

"-2010 yılında Taşkesik Köyü’nde kurulmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne karşı 26 kurumun iştiraki ile oluşturulan sivil inisiyatif bir yıllık mücadele ile Büyükşehir’e geri adım attırdı."

- Ege Üniversitesi ile Akademik İşbirliği sözleşmesi imzaladı, Kalkınma Çalıştayı düzenledi.

- Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerde Torbalı ekonomisi tanıtıldı.

- Aralık 2017’de 35 ülkeden 100 iş adamı (TASCA Forumu) Torbalı’da ağırlandı.

- 2016 yılı başında, İzmir’de bulunan 10 çimento şirketinin yüzde 35’lik zam kararına TTO öncülüğünde boykot ve hukuk mücadelesi gerçekleştirildi. İlçede 15 gün kimse hazır beton almayınca zam kararı geri çekildi. Rekabet Kurumu, “kartelcilik” yapan firmalara 71 milyon Türk Lirası haksız rekabet cezası kesti.

- 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen yerli otomobil imza töreninin ardından TTO “yerli otomobil bizde üretilsin” kampanyası düzenledi. Büyük destek gördü.

- 7 milyon liralık bir yatırım ile bölgenin en büyük hizmet binası ilçeye kazandırıldı.

- Başta üye aidatları olmak üzere 20 farklı hizmette kalkınma için inisiyatif alındı.

- Birçok kuruma yeni binada yer verilerek hizmet kalitesinin artırılması sağlandı.

- Tek tıkla TOBB’la entegre sağlandı. Üyelere daha hızlı ve kolay hizmet sunuldu"

Abdulvahap Olgun Başkanlığı'ndaki Torbalı Ticaret Odası'nın 4 yıllık hizmetlerini kongre öncesinde Habertürk'te sizlere böyle aktarmıştım.

Yeniden seçildikten sonra yeniliklerle birlikte hizmet maratonunu artırarak sürdüren genç Başkan Olgun, dün (çarşamba) Torbalı'da bir 'vefa' toplantısı düzenledi.

Torbalı Ticaret Odası'nın eski başkan yardımcısı Adnan Öztaş'ın adının salona verilmesi için düzenlenen toplantıya oda başkanları ve iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi. 

- İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, yaptığı konuşmada ekonomideki dalgalanmanın elbet duracağını, Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.  Abdulvahap Olgun başkanlığındaki Torbalı Ticaret Odası'nın bölgesine öncülük ettiğini vurgulayan Kestelli, iş ve aş üretenleri tebrik etti.

- Daha sonra kürsüye gelen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise duygusal bir konuşma yaptı. Kendisinin de Torbalı'da iş yaptığını ifade eden Özgener, ilçenin vergi ödemede Türkiye'de 5'inci, ilçeler bazında şampiyon olduğunu hatırlattı, "Katkı koyanlara milletim adına minnetarım" dedi.  

Oda olarak İzmir'in büyütmek için yola çıktıklarını ifade eden Özgener, tüm odaların, STK'ların sorunlarını Ankara'ya götürerek çözümleri konusunda çalışacağını söyledi. 

Salonda bulunan AK Partili vekil Mahmut Atila Kaya'yı işaret ederek hizmet temposunu öven Özgener, "Böyle bir çalışma temposu görmedim. Gün yetmiyor adeta" dedi; 

Atilla Kaya'nın destekleri ile Ankara'nın bölgeye yatırım yağdırdığını söyledi, teşekkür etti.

İTO Başkanı, kurulacak Tarım Organize Sanayi Bölgeleri ve benzer projelerle yeni istihdam alanları yaratacaklarını vurgularken, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un bölgesine liderlik yaptığını, kalkınma için seferberlik başlattığını söyledi.  

***

- Toplantıya katılanların "Torbalı'nın evladı" sesleri ve destekleri ile kürsüye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ilçenin kamu yatırımları bakımından altın yıllarını yaşadığını söyledi.

"AK Parti iktidarı olarak güzel İzmirimizi ve Torbalımızı önümüzdeki süreçte daha fazla büyütmek istiyoruz" diyen milletvekili Kaya, kamu yatırımlarının katlanacağı müjdesini verdi.

İzmirlilerin Efeler gibi her zaman yalnız oynadığı şeklindeki benzetmenin artık geride kalacağını söyleyen milletvekili Kaya, Mahmut Özgener'i işaret ederek, "Bir lider geldiğinde İzmirli hemen yanında yer alır ve birlikte hareket eder" dedi. 

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun'un çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade eden milletvekili Kaya,  "Torbalı'nın gelişimi için gece-gündüz çalışıyor. Katkıları çok fazla. Ona ve yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

***

Toplantının son bölümünde Öztaş ailesi adına söz alan Mahmut Öztaş'ın söyledikleri adeta günün özeti gibiydi:

"Torbalı'nın gelişimi için çok çalışan Adnan Öztaş'ı unutmayarak vefa gösteren odamıza çok teşekkür ediyorum. Aile olarak bizler bundan sonra da ilçemize katkı yapmayı sürdüreceğiz. Ancak; yeni dönem için dileğimiz (Mahmut Özgener'i işaret ederek) Asfalt Osman'ın (*) bıraktığı yerden bayrağı alarak daha yukarılara taşımanızdır."

İzleyicilerin büyük övgüsünü alan sözlerin ardından Mahmut Öztaş, Özgener, Kaya ve Olgun'a başarılar diledi.

Sonuç olarak; 

AK Parti ile MHP'li işadamlarının salonu hınca hınç doldurduğu dünkü toplantıdan bana göre Cumhur İttifakı'nın iki adayı belli oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mahmut Özgener.

Torbalı Belediye Başkanı adayı Abdulvahap Olgun. 

* EBSO'yu kuran Osman Kibar ilk başkanı oldu. 1964-73 yılları arasında da İzmir Belediye Başkanlığı yaptı. Halkı çamurdan kurtarmak için tüm yolları asfaltlamak istediği için Asfalt Osman diye tanındı. Mahmut Özgener'in dedesidir.

SONSÖZ: 

Kaliteli insan yukarı doğru, 

kalitesiz insan ise

aşağı doğru gelişir.

Konfüçyüs