GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Nedim ATİLLA
YAZARLAR
4 Temmuz 2021 Pazar

Anıtkabir’deki gelincikler…

3 Temmuz 2021 … Cumartesi saat 13.30… Ankara’da gökyüzü siyaha yakın bir halde ama Türkiye’nin her yerinden gelmiş genç-yaşlı, çoluk çocuk yüzlerce insan ellerinde bayraklarıyla baharda açmış gelincik tablosunu andırıyor. Ülkenin belleğinin en önemli noktasındayız, Anıtkabir’deyiz.

Bu insanlar Rotaryenler, Rotaraktörler, İnteraktörler… Eşleri, çocukları, kardeşleri, anneleri, babaları… Her yıl olduğu gibi bu yılın Temmuz ayında da onları bir araya getiren Atatürk’e duyulan derin sevgi ve Atatürk’e duyulan büyük bağlılık.  

Anıtkabir’de mozoleye çelengimizi 2420 Bölgenin Federasyon Başkanı Gülperi Gürpınar yerleştirdi. Üç guvernör adına imzaladığı şeref defterinin metnini yine Gülperi Guvernör okudu. Biz diğer iki bölgenin federasyon başkanları, bir kadının öncülüğünde yaşadığımız çelenk bırakma ve imza töreni sırasında gurur duyduk.  Kadınlarımızın daha özgür, daha önde bireyler olmasını Büyük Atatürk’ten daha fazla kim isterdi ki? O’nun açtığı yolda, ülküleri doğrultusunda bir hayatı paylaşmak da bizlerin en büyük isteği.

Şeref defterine yazdıklarımızı sizlerle de paylaşmak isterim:

Büyük Atatürk;

117 yıl önce hizmet ederek insanların hayatlarını değiştirme ilkesiyle kurulmuş olan Uluslararası Rotary’nin Türkiye’deki bireyleri olarak yeniden huzurunda olmanın kıvancı içindeyiz.

Bizler; sizin milletimizin yazgısını, tarihin akışını değiştirmiş, üstün nitelikleriniz, düşüncelerinizle çağa damgasını vurmuş, yaşadığı çağı aşarak evrenselleşmiş bir kimlik olduğunuzu aklımızdan hiç çıkarmıyoruz.

Gençlerimize sizin boyun eğmeyen, sezgileri güçlü, öngörülü bir önder olduğunuzu tüm toplantılarımızda anımsatıyoruz. Sizin en güzel fotoğraflarınız Rotary kulüplerinin toplantılarının olmaz ise olmazı olarak bilimsel ve çağdaş düşüncenin de simgesi olarak salonlarda hep yer aldı, bundan sonra da yer alacak.

Bizler tüm dünyanın saygınlığını ve sevgisini kazanan, toplumların barış içinde yaşadığı bir dünyanın kurulması yolunda insanlığa güç ve umut veren bir önderin peşinde barışı hep en önemli ilkemiz olarak benimsedik.

Cumhuriyet'in kurulmasından bu yana, toplumsal ve siyasal yaşama yön verecek nitelikli insan yetiştirilmesi temel ilke olarak benimsenmiş, bu amaçla her alanda, dünyadaki gelişmelere koşut ve geçerli eğitim sistemleriyle yetkin kadrolar oluşturulması hedeflenmiştir. Bizler de bu anlamda eğitimi çok önemsiyor ve tüm yurtta projeler yapıyoruz.

Yurdumuzda nitelikli eğitimci kadrolarla, çağdaş anlamda tıp eğitimi verilmeye başlanmış, sağlık hizmetlerinin ülkemizin dört bir yanındaki yurttaşlarımıza eşit olarak ulaştırılması yönünde önemli adımlar atılmıştır. Rotaryenler hem toplumun refahını hem de anne çocuk sağlığını çok önemsiyorlar, önemsemeye devam edecekler.

Sizin her zaman önemsediğiniz ve laik demokratik cumhuriyetimizi emanet ettiğiniz gençler bizim için de önemli, bugün de aramızda çok sayıda genç var…

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini de sizin gösterdiğiniz ilkelere bağlı olarak çok önemsiyoruz.

Büyük Atatürk;

Rotary’de yeni başlayan her dönem ayrı bir heyecan kaynağı ama yol göstericimiz her zaman sizin ilkeleriniz.

Ülkemizdeki tüm üyelerimiz adına sizi sevgi ve saygı ile anıyor, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünüzü aklımızdan hiç çıkarmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Saygılarımızla;

Gülperi Gürpınar- 2420 Bölge Federasyon Başkanı-Guvernör

Kemal Ketrez- 2430 Bölge Federasyon Başkanı-Guvernör

Nedim Atilla- 2440 Bölge Federasyon Başkanı- Guvernör