GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:08

Zimmet davasında karar: Başkan Anık'a istinaftan ceza!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık hakkında görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi belgede sahtecilik, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak suçlarından ceza aldı. Anık açıklamasında “Odamızla ve şahsımla ilgili devam eden adli süreç muhasebesel bir hatadan kaynaklanmaktadır” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık hakkında devam eden yargılama süreci ile ilgili olarak İstinaf Mahkemesi kararını verdi.

Görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi belgede sahtecilik, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak suçları kapsamında İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada mahkeme ceza verirken Anık’ın avukatları kararı istinafa taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne bağlı 13'üncü Ceza Dairesi ise cezaya yapılan itirazı reddetti. Açıklamada “Mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve Kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı anlaşıldığından, İstinaf başvurusunda bulunanın ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiştir” denildi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Başkan Anık ise sosyal medya hesabından yayınladığı videoda “Odamızla ve şahsımla ilgili devam eden adli süreç muhasebesel bir hatadan kaynaklanmaktadır, görevimin başındayım” dedi.