GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2022 Cuma 10:52

Zeytinli Rock Fest'e İzmir'den talip!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’ne talip olduklarını söyleyerek ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.

EGEDESONSÖZ- Balıkesir Burhaniye'de 7. kez gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali'ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi. Festivalde aralarında Selda Bağcan, Sertab Erener, Athena, Ceza, Duman ve Mor ve Ötesi'nin de olduğu 50'den fazla sanatçı ile grup sahne alacaktı.

Açıklamada etkinlik için, "Halkta gelen yoğun şikayetler göz önüne alınarak toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir" denildi. İptal kararı sosyal medyada vatandaşlar tarafından tepki topladı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise iptal edilen festivale sahip çıkmakistediklerini belirterek etkinliğin ilçede yapılması konusunda çağrıda bulundu.

Yetişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Zeytinli Rock Festivali’nin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz! Gençlerimizi ve rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız"