GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
24 Nisan 2017 Pazartesi 13:38

Zeytin dünyası İzmir’de buluşuyor: 2 fuar birden

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFAŞ Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Ekoloji İzmir ve OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Gurme İzmir başlığı altında eşzamanlı gerçekleşecek fuar kapılarını Çarşamba günü açıyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in gastronomi ve gıda turizmi başta olmak üzere birçok özelliğinin ortaya çıkmasına neden olan 8. Ekoloji İzmir (Organik Ürünler Fuarı) ve 7. OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor. Gurme İzmir başlığı altında gerçekleştirilecek olan iki fuar Çarşamba gününden itibaren Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini karşılayacak.

Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği GURME İZMİR-EKOLOJİ İZMİR fuarı 26 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek. Organik giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergilendiği, değer zincirindeki tüm paydaşların katılımcı ve ziyaretçi olabileceği GURME İZMİR-EKOLOJİ İZMİR, yerli ve yabancı katılımcıların bir araya gelerek önemli  iş bağlantıları yapmaları için sektör paydaşlarına altın bir fırsat sunuyor. Fuarda ayrıca sektöre destek sağlayan sınırlı yeşil teknoloji girişimcileri alanı tahsis edilecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve yerli-yabancı 16 bin kişinin ziyaret fuarın bu yıl daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

PAMUK ZİRVESİ
Fuarda Textile Exhange ve İZFAŞ işbirliğinde, tekstil tedarik zincirinin oyuncuları olan, markalar, perakendeciler, üreticiler ve sektörel organizasyonlar dahil olmak üzere tüm paydaşları 28 Nisan 2017 tarihinde iş dünyasından konuşmacıların katkılarıyla Ekoloji Izmir Organik Ürünler Fuarı’nın bir parçası olarak düzenlenecek çalıştayda fikirlerini paylaşacak. Firmaların sunmak istedikleri ürünler toplu olarak “Demo Dükkan” da sergilenirken Sağlıklı Pazarda fuar süresince kurulan stantlarda organik ürün satışları yapılacak. Fuar boyunca organik restoran da ziyaretçilere hizmet edecek.

PANELLER VE TOPLANTILAR
Organik Beslenme Ve Sağlık, Mesleklerin Organik Sektörüne Bakışları Semineri ile başlayacak panel ve toplantı programında birbirinden önemli konular bilim insanları tarafından masaya yatırılacak. Organik Tarımın Türkiye ve İzmir’deki Mevcut Durumu, Organik Tarımda Çiftçi Örgütlenmesi, Organik Gıdalar ve Beslenmedeki Yeri gibi konular tartışılacak. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yarımada Organik Projesinin Dünü Bugünü ve Yarını anlatılacak.

YEMEK ŞÖLENLERİ
Alanında Türkiye’nin tek fuarı olan OLIVTECH 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda Zeytin, Zeytinyağı, Süt ve Süt Ürünleri, Fermente Ürünler, Fidan, Tohum, Gübre, Şişe, Kasa, Bidon, Ambalaj, Üretim Teknolojileri, Saklama Üniteleri ve Gıda Analiz Laboratuvarlarına ilişkin ürünler bulunabilecek. Zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere birçok konuda uzmanının yer alacağı toplantı ve sohbetler ziyaretçilere açık olacak. Fuarda, Ömür Akkor Yemek Şöleni,  Osman Sezer, Rafet İnce, Eyüp Kemal Sevinç,  Şamil Akşit & Murat Yıldız gibi isimlerin katılacağı yemek şöleni düzenlenecek.  Yine Oil Bar’da Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege

Üniversite Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından fuar katılımcısı firmaların yağlarının özelliklerinin tanıtımı gerçekleştirilecek. UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ve bakanlık yetkilileri de bilimsel değerlendirmelerde bulundukları toplantılarda konuşmacı olacak.

Öte yandan OLIVTECH 2017 Fuarı’nı profesyonel ziyaretçi fuar süresince 30 TL ücret karşılığında, son tüketici ise 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.