GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2019 Cumartesi 21:18

Zeybekci, Şengül’ün açıklamaları karşısında konuştu!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden Şengül’ün sert açıklamaları gündeme damga vurmuştu. Şengül partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Zeybekci’yi hedef almıştı. Zeybekci Şengül’ün açıklamaları için konuştu ve “Biz birbirimizi seçme şansı olmayan kardeşleriz. Nasıl kardeşimizi seçemiyorsak birbirimizi seçme şeyimiz de yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yaptığı basın toplantısında sarf ettiği sözler gündeme damga vurdu. 31 Mart yerel seçimler için gerçekleşen kampanya sürecine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile uyum sorunu ve anlaşmazlık yaşadığı kulislere yansıyan Şengül, yaptığı açıklamalarla iddiaları adeta doğruladı. Şengül il binasında yaptığı açıklamalarda Zeybekci’yi yer yer isim vererek zaman zaman da üstü kapalı bir şekilde hedef aldı.

Şengül, ‘İlçe belediye başkan adaylarımız doğruydu, bugün olsa yine aynı kişileri adayı gösterirdik, ilçelerinde Büyükşehir adayımızdan daha fazla oy almışlar’, ‘Nihat Bey ile süreç içinde çok sorunumuz olmadı. Etaplarla ilgili sıkıntılar oldu. Bazı şeyler söylenmez. Hissedilir, arka planda konuşulur. İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu’ gibi demeçlerle Zeybekci’ye net olarak göndermelerde bulundu.

Şengül’ün isim vermeden yaptığı bazı açıklamalar da vardı. Şengül’ün bunları da Zeybekci için söylediği parti kulislerinde konuşuldu. ‘İzmir’e patron, ağabey gerekli değildir. İzmir’e hizmetkar lazım, yüreği olacak, samimi insanlar lazım. Bir insanı zorla sevemezsiniz. Bağlantı kurarsanız seversiniz, kurmazsanız sevemezsiniz. Bazıları da şu erdemi gösterebilmeli, sahte tevazusundan kurtulup sanki siyasette onlar olmadan bir şey yapılmıyormuş gibi davranamamalılar. Yıllardır siyasette kalan, nemalanan insanların belli noktalarda durmaları gerekiyor. Yeni yüzlerin, gençlerin önünü açmak gerekiyor’ gibi ifadelerin de Zeybekci’ye yönelik söylendiği iddia edildi. Şengül bu noktalarda hiçbir şekilde isim vermemişti.

BİZ BİRBİRİMİZİ SEÇME ŞANSI OLMAYAN KARDEŞLERİZ
Şengül’ün açıklamaları sonrasında Zeybekci Egedesonsöz’e konuştu. Şengül’ün sarf ettiği cümleler özelinde açıklama yapan Zeybekci, “Açıklamaları okudum ama ben kendisiyle görüşmeden bir açıklama yapmayayım. Kendisiyle görüşmeden de bir şey yapmayacağım. Sonuçta biz birbirimizi seçme şansı olmayan kardeşleriz. Nasıl kardeşimizi seçemiyorsak birbirimizi seçme şeyimiz de yok. Aydın Bey bizim kardeşimizdir, o konuda söyleyecek hiçbir şey yok” dedi.  

TAM TERSİ, İNANMASAYDIM ASLA BURADA OLMAZDIM ŞEKLİNDE BİR SÖZÜM VARDI
Zeybekci ayrıca Şengül’ün, Büyükşehir adaylığına atıfta bulunarak, ‘Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu’ açıklaması karşısında ise, “Tam tersi, inanmasaydım asla burada olmazdım şeklinde bir sözüm vardı benim. Sanırım öyle demek istememiştir” ifadelerini kullandı.

NASIL BİR SÜREÇ YAŞANDI?
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde kazanılan Torbalı, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Ödemiş’i kaybetti. Parti diğer yandan CHP’nin elinden Bergama ve Bayındır’ı alırken Kınık ve Kiraz’daki iktidar olma durumu ise sürdürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında ise Zeybekci yüzde 38’lik oy oranına ulaştı. 2014 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım’ın aldığı yüzde 36’lık oy oranı aşılmış oldu. Ayrıca partinin İzmir’de bugüne kadar kıramadığı 1 milyonluk oy barajı da bu seçimde yakalandı. CHP’li Soyer’in yüzde 20’lik bir oran farkla gerisinde olmasına karşın Zeybekci 1 milyon üzerinde oy aldı. 31 Mart 2019 tarihinde yaşanan sandık mesaisi partilerin ittifaklarla girdiği ilk yerel seçim oldu.