GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2018 Perşembe 14:19

Zeybekci’nin ‘Mahallenin en güzel kızı’ yorumuna CHP’den tepki!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci’nin, İzmir adaylığıyla ilgili yaptığı, ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir Anadolu’nun en güzel kızı, doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun’ yoruma CHP’den tepki geldi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, AK Parti’nin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde AK Parti’nin aday olacağı yönündeki iddialar karşısında, ‘İzmir’i istiyor musunuz?’ sorusuna, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez? İzmir Anadolu’nun en güzel kızı,  doğuştan en güzel şehri… Sonradan biraz şey oldu ama… Hayırlısı olsun” cevabını verdi. Zeybekci’nin bu açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tepkiler geldi.

- ZEYBEKCİ'DEN İZMİR ADAYLIĞI YORUMU: MAHALLENİN EN GÜZEL KIZI, KİM İSTEMEZ!

BAKAN: İZMİR YETER Kİ EDEPSİZLİĞE MARUZ KALMASIN
İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından, “İzmir'e bir şey olduğu yok! Anadolu coğrafyasının en güzel 'kızı'dır İzmir. Yeter ki haddini bilmezlerin edepsizliğine maruz kalmasın!” açıklamasını yaptı.

KILIÇ: İZMİR’İN BU ZİHNİYETLE İŞİ OLMAZ!
İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise yine sosyal medya hesabından, “İzmir, demokrasinin, huzurun, barışın, hoşgörünün, kadını ve erkeğiyle birlikte güzel insanların kentidir. İzmir'in de, İzmirlinin de ne bu zihniyetle ne de bu bakış açısıyla işi olmaz” paylaşımında bulundu.

BAYIR: ZORDUR ALMAK BİZDEN KIZI
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, “İzmir barışın, sevgin, hoşgörünün kentidir. İzmir demokrasinin başkentidir. İşte hendek işte deve ya atlarsın ya düşersin. Baktın olmaz vazgeçersin zordur almak bizden kızı” yorumu yaptı.