GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ocak 2019 Cumartesi 13:06

Zeybekci konuştu... Karşı karşıya geldiler!

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Zeybekci’nin, “İzmir’i pazarlayacağız” açıklaması sonrasında CHP İl Başkanı Yücel, “İstanbul'u pazarladınız, Ankara'yı pazarladınız, sonra ihanet ettik dediniz, İzmir'i pazarlamanıza ve İzmir'e ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Gelişme sonrasında AK Parti İl Başkanı Şengül de “İzmir için tek proje söyleyemeyenler, yine bilindik algı oluşturma çabasına başladı. İzmir halkını bu şekilde aldatacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar” cevabını verdi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin önceki gün yaptığı açıklamalar kentte gündem oldu. Zeybekci’nin, “Şu anda İzmir’i dinliyoruz. Hayallerimizi, projelerimizi anlatmak istiyoruz. İzmir’in hikayesi peşindeyiz. Dünya değişiyor. Yol haritamızın, hedeflerimizin olması lazım. İzmir’i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız” demecine ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel cevap verdi.

İSTANBUL’U, ANKARA’YI PAZARLADINIZ İZMİR’E İZİN VERMEYECEĞİZ!
Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Zeybekçi; İzmir’i dünyaya pazarlayacağız demiş. İstanbul'u pazarladınız, Ankara'yı pazarladınız, sonra ihanet ettik dediniz, İzmir'i pazarlamanıza ve İzmir'e ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN SORUNLARINI KENDİSİNİ İLGİLENDİRİYOR MU?
Daha sonra AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül yaptığı açıklamada CHP’li Yücel’e yanıt verdi ve “İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve uygun iklimi ile dünyanın sayılı şehirleri arasında yer alıyor. Peki İzmir, tüm bu potansiyelini, imkanlarını kullanabiliyor mu? Kesinlikle hayır. Yurt dışına çıkıldığında en çok tanınan, marka değeri olarak bilinen şehirlerimiz İstanbul ve Ankara. Maalesef İzmir, hak ettiği noktada değil. Dünya kenti, turizmin merkezi olması gereken İzmir, CHP yönetiminde altyapı, ulaşım ve pis koku problemleriyle uğraşıyor. Acaba CHP İl Başkanı, bu durumdan üzüntü duyuyor mu? İzmir’in sorunları kendisini ilgilendiriyor mu? Görünen o ki, hiç umurunda bile değil. CHP’li belediyenin sorumsuzluğu ve basiretsizliğinin faturasını İzmir ödüyor” dedi.

İZMİR KÜÇÜK OLSUN, PİS KOKSUN AMA BİZİM OLSUN’ DİYORLAR
Başkan Şengül, şöyle devam etti:” CHP İl Başkanı ve onun zihniyeti, ‘İzmir küçük ve köy olsun, pis koksun, trafik akmasın, gerekirse kimse gelmesin ama yeter ki İzmir CHP’de olsun” diyor. İşte mantıkları bu. İzmir için tek proje söyleyemeyenler, yine bilindik algı oluşturma çabasına başladı. İzmir halkını bu şekilde aldatacaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. İzmir halkı, CHP’nin mazeret üretmekten başka bir şey yapmadığını, çalışmadığını, şehrin zamanını çaldığını görüyor. İzmir, artık size inanmıyor. 31 Mart’ta en güzel cevabı, İzmir halkından alacaksınız.”