GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2019 Salı 09:30

Zeybekci: İttifak olmasaydı İzmir’i alırdım!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda konuşan Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, “ittifak yerine partiler kendi oylarıyla seçime girseydi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmıştık” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Sürekli de, partide birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Kerem Ali Sürekli çalışmalarını sürdürüyor. Parti genel merkezinin düzenlediği Ankara- Kızılcahamam kampından dönen Sürekli, kısa süre içinde yönetim kurulunu açıklayacak. Partinin içinden ve dışından birçok isimle görüşen Başkan Sürekli, eski ve yeni isimlerin de katıldığı bir buluşma gerçekleştirdi. Adına, “dünden bügüne yol arkadaşlarımızla istişare” toplantısı verilen buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Eski İl Başkanları Bülent Delican ve Ömer Cihat Akay gibi isimler de katıldı. Partide görev yapmış kişilerin de görüşlerini aktardığı toplantıda konuşan Zeybekci, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçimin hemen ardından teşkilat ile buluşan Zeybekci, “bu şarkı burada bitmez” çıkışıyla İzmir’den ayrılmayacağını söylemişti. Toplatıda Zeybekci’nin yine “Ben buradayım ve İzmir ile yakından ilgilenmeye devam ediyorum. Bu kentte yatırımlarım, işim var. Ege’nin insanı olarak İzmir ile köklü bağlarım var. Teşkilatı yakından takip ediyor ve izliyorum. Partimden de kopmadım” dediği öğrenildi. 

Sandık sonuçları üzerinden değerlendirme de yapan Zeybekci’nin, “Partimiz seçimler için bir ittifak yapma kararı aldı. Türkiye genelinde buna uygun çalıştık. İttifakın ruhuna ve yapısına diyecek bir şeyim yok. İttifak bizim için de önemliydi. Fakat İzmir’de ittifaklar olmadaydı biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştık. Çünkü tüm partiler kendi oyları ile sandığa gidecekti. CHP’ye İzmir’de HDP önemli bir destek verdi. İYİ Parti’nin oylarını da aldılar. Sadece kendi başlarına kalsalardı biz Zafer kazmıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı da bendim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.