GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2019 Cumartesi 12:43

Zeybekci, ‘Denizli’de böyle şeyler göremezsiniz’ dedi ama…

AK Partili Zeybekci’nin İzmir’de yağış sonrası ortaya çıkan tablo için, “Sel konusunda geçmişten gelen bir ihmal var. Yağmur suları kanalizasyon suları ile birlikte tahliye edilmesi yanlış. Bu çözümleri Denizli’de ürettik, Denizli’de böyle şeyler göremezsiniz” dedi. Fakat akıllara Denizli’de geçmiş dönemlerde yaşananlar geldi.  O süreçte sosyal medyada ve haber ajanslarında yer alan bilgilere göre Denizli’de yağmur sonrası oluşan sel görüntüleri dikkat çekmişti.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kenti olumsuz etkileyen şiddetli yağmur görüntülerini yorumladı; “Sel konusunda geçmişten gelen bir ihmal var. Yağmur suları kanalizasyon suları ile birlikte tahliye edilmesi yanlış. Bu çözümleri Denizli’de ürettik, Denizli’de böyle şeyler göremezsiniz” dedi.

Zeybekci programda, “Ben bunları kalıcı problemler olarak görmüyorum, çözülebilir problemler. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi yüksek... Bunlar için bütçe ayrılabilir. Merkezi hükümetten destek alınabilir. İzmir’de ulaşım konusunda projelerin devreye sokulmasında yerel yönetimlerin engelleme gayretlerini görüyoruz” açıklamasını da yaptı.

DENİZLİ'DE GEÇMİŞ DÖNEMDE YAŞANAN SEL GÖRÜNTÜLERİ!
Ayrıca Aday Zeybekci İzmir’de oluşan yağış görüntüleri için yorum yaparken akıllara Denizli’de geçtiğimiz aylarda yaşananlar geldi.  O süreçte sosyal medyada ve haber ajanslarında yer alan bilgilere göre Denizli’de yağmur sonrası oluşan sel görüntüleri dikkat çekmişti.