GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2019 Pazartesi 16:02

Zeybekci’den İstanbul yorumu: 3-4 puanlık bir durum vardı ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını 31 Mart’ta CHP’li Tunç Soyer’e karşı kaybeden AK Partili Nihat Zeybekci, 23 Haziran’da İmamoğlu’nun 800 bin üzeri bir farkla Yıldırım’ı mağlup etmesiyle ilgili, “Gördüğümüz 3-4 puanlık bir durum vardı. Son dakikada milletin pozitif yönde bir tercihi de vardı ama milletimiz tam tersi negatif bir karar oluşturdu. Başımızla beraber! Bunda söylenecek hiçbir şey yok” dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile birlikte ortak hareket ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan ettiği eski Ekonomi Bakanı 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına dair konuştu. 

İstanbul’da 31 Mart’ta İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aday ilan ettiği Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili Binali Yıldırım’ı 13 bin fark ile geride bıraktığı seçim Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. 23 Haziran’da CHP’li İmamoğlu ve AK Partili Yıldırım yenilenen seçimde bir kez daha İstanbulluların kantarına çıktı. Bu kez fark 800 bini aştı (yüzde 9) ve İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. 

Mayıs ayında alınan kararla 31 Mart seçimleri iptal edilince konuşan AK Partili Zeybekci o dönem, “Binali Yıldırım ne dedi? ‘Çaldılar’ dedi. ‘Çalmadık’ diyebildiler mi? Kesinlikle çaldılar. Bariz, açık bir şekilde hırsızlık, suistimal vardır” açıklamasını yapmıştı. 

SAYGIYLA SELAMLIYORUZ
23 Haziran sonrası konuşan Zeybekci bu kez, “Milletin kararının üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. İstanbul halkımızın kararını saygıyla selamlıyoruz. Bundan gerekli olan dersleri çıkarıp memleketimiz milletimizin, muasır medeniyet yolculuğuna devam etmesine hizmet edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

3-4 PUANLIK FARK VARDI AMA…
‘Böyle bir sonucu bekliyor muydunuz?’ sorusunu yanıtlayan Zeybekci, “Gördüğümüz 3-4 puanlık bir durum vardı. Son dakikada milletin pozitif yönde bir tercihi de vardı ama milletimiz tam tersi negatif bir karar oluşturdu. Başımızla beraber! Bunda söylenecek hiçbir şey yok. Asıl olan devletimizin yürüyüşü, gelişimi ve menfaatidir. Türkiye’nin menfaati üzerinde hiçbir menfaat tanımayız” dedi.