GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mart 2019 Salı 18:48

Zeybekci'den barınak çıkışı... Belediyeden açıklama

Seferihisar Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen görüntüler tepkilere neden olurken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Yüzlerce ölü hayvan var. Dün gece uyuyamadım” derken belediye ise açıklama yaptı. Belediye, “Söz konusu yer hayvan barınağındaki soğuk hava dolabı” dedi.

EGEDESONSÖZ- Seferihisar Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki görüntüler tartışmalara neden oldu. Sosyal medya platformlarında hızla yayılan görüntülerde, barınaktaki ölü köpeklerin çekilen videosu binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Görüntüler, tepkilere neden olurken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Kimseyi hedef aldığım falan yok. Ortada bir resim var. Yeri, yurdu belli. Bidonlara doldurulmuş… Onların nasıl bir hayat sürdüğü ve sizin gözünüzün içine nasıl baktıkları belli. Yüzlerce ölü hayvan var. Tam detaylarını görmedim. Dün gece uyuyamadım. ‘Nasıl olur, nasıl böyle bir şeye duyarsız kalır?’ diyorsunuz. Ben hayvan barınağına karşıyım. Türkiye’nin en modern hayvan kliniğini ben kurdum. Bizim yaptığımız muhteşem parklar vardı. Tekil anlamda aracın arkasına bağlayıp sürüyenler var ama bu toplu kıyım. O barınak olurken dünya starı olan sanatçılar da konserler düzenlemişler. İlk resimleri gördüm, bakamadım. Ben mesela çocukların üzüldüğü filmleri seyredemem” dedi.

Zeybekci’nin açıklaması ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Seferihisar Belediyesi ise açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Görüntülere konu olan yer, hayvan barınağındaki soğuk hava dolabıdır. Seferihisar ilçe hudutları içerisinde trafik kazası sonucu ölen canların 5199 Sayılı Kanun gereği toplama, kısırlaştırma ve defin işleri belediyemiz tarafımızdan yapılmaktadır. Ölen canlar, soğuk hava dolabında bekletilip belediyemizin gömü alanına gömülmektedir”