GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Aralık 2018 Pazartesi 08:50

Zeybekci: AK Parti'yi İzmirli yapmamız lazım!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Hürriyet'ten İpek Özbey'in sporularını yanıtladı. Seçim süreci ile ilgili önemli ayrıntılar veren Zeybekci, İzmir'e kendilerini iyi anlatamadıklarını ve bu kez başaracaklarını belirtti. Zeybekci, " Hatalarımızdan biri belki şu: Belki İzmir’i AK Partili yapmaya çalıştık. AK Parti’yi İzmir’li yapmamız lazım. Zaten İzmirli. Bunu anlatmamız lazım. İdeolojik bir duvar örülmeye çalışıldı. Bizim İzmir’de ideolojik duvarın öteki tarafına geçmemiz lazım. Göreceksiniz, bu dönemde bunu mutlaka aşacağız" dedi.

İlk röportajını Hürriyet’e veren Zeybekci, hayat tarzına müdahale edilmesinden endişe eden İzmirliler’e seslendi. Zeybekci, Demek kendimizi anlatamadık, biz hep İzmir’i AK Partili yapmaya çalıştık, aslında AK Parti’yi İzmirli yapmalıyız ve ideolojik duvarın ötesine geçmeliyiz" dedi.

Zeybekci'nin röportajından alıntılar şöyle:

"Bu bizim de hatamız. Kalkıp da başkasına suç atmamıza gerek yok. Demek ki anlatamadık. Hatalarımızdan biri belki şu: Belki İzmir’i AK Partili yapmaya çalıştık. AK Parti’yi İzmir’li yapmamız lazım. Zaten İzmirli. Bunu anlatmamız lazım. İdeolojik bir duvar örülmeye çalışıldı. Bizim İzmir’de ideolojik duvarın öteki tarafına geçmemiz lazım. Göreceksiniz, bu dönemde bunu mutlaka aşacağız"

İLK PROJE: ARKEOLOJİ VE MEDENİYETLER MÜZESİ
Zeybekci röportajda kent için ilk projesini de açıkladı. AK Parti'nin Büyükşehir Adayı, "İzmir’i projeye boğmayacağız. Basit, sade olacağız. Bir tekini söyleyeyim. Anadolu’nun tamamına baktığınız zaman da insanlık tarihinin en eski yerleşim yeri bu topraktır. Kültür turizmi anlamında baktığımız zaman İzmir, bu yerleşimin de merkezi. Dünyanın en iddialı, Türkiye’nin en büyük Arkeloji ve Medeniyetler Müzesi’ni kuracağız. Çok kısa zamanda başaracağız" diye konuştu. 

RÖPORTAJIN DEVAM İÇİN TIKLAYINIZ