GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
6 Nisan 2019 Cumartesi 16:09

Zabıta olarak girdiği belediyede başkan oldu!

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde zabıta olarak girdiği belediyeye başkan olan CHP’li Çetin Akın beş başkan ile çalıştı. Akın, altıncı dönem başkanlık koltuğuna kendisi oturdu. Çetin, “Turgutlu’da yapılacak çok iş var. Hep birlikte başaracağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonuçlarına göre oldukça çekişmeli geçen Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki seçimleri CHP’li aday Çetin Akın kazandı. MHP’li mevcut belediye başkanı Turgay Şirin’e 419 oy fark atarak seçimi kazanan Akın’ın başarı öyküsü ise dikkat çekti.  Zabıta memuru olarak girdiği belediyede uzun yıllar müdürlük ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan CHP’li Akın, görevinden “ben belediyecilik profesörüyüm” demişti.  Akın, Turgutlu genelinde 36 bin 446 oy alan rakibinin karşısında 36 bin 986 oy alarak zafere ulaştı. Turgutlu’da AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Büyük Birlik Partisi Adayı Serhat Orhan’a da fark atarak yarışı tamamlayan Akın, Turgutlu’da yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Akın, “Ben doğma büyüme Turgutlu’luyum. Yedi göbek ailem de öyle. Siyaset yapmayı hep istemiştim. Ailemde aktif siyasetçi yoktu ama belediyede görevler aldığım için siyasi olarak da bu görevlerimi taçlandırmak istiyordum. Partimizin Turgutlu’da yaptığı eğilim yoklamasından geçerek aday gösterildim. Hayatım boyunca kazanmayacağım bir işe de girmedim.  İtirazlara rağmen seçim kurulu kesin kararı verdi. Salı günü de mazbatamızı alarak çalışmalara başlayacağız” dedi.BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ
Turgutlu’nun birçok sorununun ve çözülmesi gereken işlerinin olduğunu belirten Akın, “Seçim döneminde verdiğimiz sözler vardı. Biz, hemşerilerimize ‘ilk 90 gün içinde Turgutlu’da bozuk yol kaymayacak’ demiştik. Yapılacak çok şey var. Birlikte el ele vererek hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Ayrıca Büyükşehir ile birlikte çalışacağız. Biliyorum ki, Cengiz Bey, çok çalışkan, hak yemeyen, çalışanı seven bir başkan. Belki de en uyumlu benimle çalışacak” diye konuştu.ÇETİN AKIN BÜYÜSÜ!
Akın, Turgutlu’da seçmenin muhafazakar ve sağ partilere eğiliminin olduğunu belirtirken CHP adayı olarak seçimi kazanmasındaki formülün ise ‘herkese dokunmak’ olduğunu belirtti. Akın, “Çalışkan bir insanım. Uzlaşmacıyım. Yanıma gelen kimseyi de şimdiye kadar geri çevirmedim. Kimsenin etnik kimliğine, dinine, mezhebine bakmadım. Herkesle barışık bir insanım. Zabıta memurluğundan başlayarak halkın içinde oldum. Tam 27 yıldır belediyede çalışıyorum. 140 yıllık Turgutlu Belediyesi’nin tarihindeki ilk ve tek CHP’li başkanım. Bu işi nasıl becerdiğimi soranlara ‘Çetin Akın büyüsü’ diyorum” ifadelerini kullandı.